Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogy vyráběla dál

CHOMUTOV - Už je ve vazbě, Házel kameny, poškodil auta, Jeden test negativní, další pozitivní..... 

Drogy vyráběla dál
Kriminalisté obvinili dvojici obyvatel Chomutova z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. 30letá žena a 25letý muž vyráběli v bytě na chomutovském sídlišti zakázanou látku pervitin. V bytě byla provedena domovní prohlídka, při ní policisté zajistili věci, které slouží k nedovolené výrobě omamných látek. Jelikož žena byla v nedávné minulosti odsouzena za stejné jednání k podmíněnému trestu, nebyla po nezbytných úkonech propuštěna na svobodu, ale skončila v policejní cele. Na ni i na jejího společníka byl podán podnět na vzetí do vazby. Okresní soud Chomutov uvalil na oba jmenované vazbu, policejní eskorta je proto doprovodila do vazební věznice v Litoměřicích. Vyšetřování nadále pokračuje. Ženě hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na deset let, muž pak pětiletý pobyt ve vězení.     
 
Házel kameny, poškodil auta
30letý muž z okresního města se bude zodpovídat z trestného činu poškození cizí věci a výtržnictví. Poblíž čerpací stanice na silnici l/7 házel na projíždějící vozidla kameny a dvě poškodil. Oprava Škody Fabia a VW Sharan bude stát nejméně 16 tisíc korun. Během vyšetřování policisté zjistili, že obdobného jednání se dopustil v roce 2012, kdy od soudu v Trutnově odcházel s trestem odnětí svobody podmíněně se zkušební dobou, která skončí v únoru 2016. Incident nadále vyšetřují chomutovští policisté.
 
Jeden test negativní, další pozitivní
Poblíž obce Březenec kontrolovala policejní hlídka projíždějí vozidlo Citroen Saxo. U 23letého řidiče z Jirkova byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní. Muž nadýchal 2,44 a 2,64 promile. Test na drogy byl negativní.
Obdobně dopadl i 41letý muž z Klášterce nad Ohří. Ten projížděl s vozidlem Audi 80 Černovickou ulicí. I u něj policisté naměřili alkohol, přístroj tentokrát ukázal 2,44 a 2,39 promile. Oba muži jsou obezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení jim hrozí peněžitý trest nebo až roční pobyt za mřížemi.
 
Z místa utekl
Jednání 24letého muže z Jirkova vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení. Vnikl na pozemek domu v obci Otvice a tam chtěl odcizit stavební kolečko. Byl však vyrušen náhodným svědkem a tak z místa utekl. Zanedlouho však byl kontrolován a zadržen policejní hlídkou na parkovišti u Kamencového jezera. Za krádeže byl odsouzen v loňském roce, nyní na něj čeká obvinění z pokusu krádeže a porušování domovní svobody.
 
Pro pleny do náklaďáku
Vloupání do nákladního vozidla na sídlišti Písečná v Chomutově vyšetřují policisté. Kdosi prořízl na několika místech krycí plachtu nákladového prostoru vozidla Mercedes Benz, vnikl dovnitř a odcizil šest krabic plen. Kromě toho poškodil i krycí plachtu připojeného přívěsu. Celková škoda se vyšplhala na téměř 29 tisíc korun.
Plicisté skutek neznámého pachatele vyhodnotili jako krádež a poškození cizí věci.
 
7.dubna 2014  
nprap. Marie Pivková   
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf.974 433 207  
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 

vytisknout  e-mailem