Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Drogy vyráběli ve třech okresech

BLANSKO-VYŠKOV: Pachatelé se pohybovali na Blanensku, Vyškovsku i Prostějovsku. 

   Tři muže, kteří vyráběli posledních několik měsíců pervitin nejen na Blanensku, ale také na Vyškovsku a Prostějovsku, zadrželi minulý týden blanenšntí kriminalisté. Mezi zadrženými v tomto rozsáhlém případu byli muži ve věku 24, 25 a 49 roků. Všichni tři vyráběli tuto drogu z volně prodejných léků. Ty nakupovali v lékárnách na území všech tří okresů, ale také v Brně a v několika případech léky dovezli také z Polska.

   Drogy muži vyráběli často ve venkovních propstorách, aby se na ně nepřišlo. Částečně také doma. Mezi sebou si půjčovali věci na výrobu drog a předávali si také vyrobené drogy. Vzhledem k tomu, že podle prvotních informací policie bylo podezření, že jeden z nich může být ozbrojený, na zadržení pachatelů blanenští kriminalisté spolupracovali s policisty ze zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.

   Po zadržení pachatelů následovaly domovní prohlídky, při nichž byla zajistěna varna pervitinu včetně vyrobené drogy. Podle dosavadních zjištění policistů muži  drogy dále distribuovali mezi další uživatele a část z nich brali sami. Jaké množství drog během několika měsíců vyrobili, je zatím dál v šetření policie. Přesto je už nyní jasné, že muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropním látkami. Hrozí im tak trest odnětí svobody až na pět let.

   por. Mgr. Iva Šebková, 9.12.2013

 

vytisknout  e-mailem