Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Drogy za milion

KARLOVY VARY – Prodával drogy v Ostrově a okolí 

Policejní komisař obvinil osmatřicetiletého muže z Ostrova ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, na kterém pracoval toxi-tým Karlovy Vary více než rok. Obviněný měl od ledna 2010 do května 2011 neoprávněně vyrobit z léků obsahující pseudoefedrin drogu „pervitin“ v celkovém množství přesahující čtyři kilogramy. Pervitin obsahuje matamfetamin, který je uveden v příloze zákona o návykových látkách, jako psychotropní látka a k zacházení s ním předpokládá zákon zvláštní povolení.

Obviněný měl prodávat, nebo předávat zdarma, vyrobenou drogu na různých místech v Ostrově, v ulici Kollárova, Májova, před hernami na Jáchymovské a Májové ulici a jejich okolí, na Malém náměstí, v obci Lesov, Jáchymov a Hájek. Prodejem drogy „pervitin“ čtyřiačtyřiceti osobám měl získat finanční částku přesahující jeden milion pět set tisíc korun.
 
Muž, který měl prodávat drogu „pervitin“ je v současné době na útěku. Kriminalisté po muži vyhlásili celostátní pátrání také pro rozsáhlou majetkovou trestnou činnost (krádeže, vloupání, podvod - se škodou do 500 tisíc korun), jakoukoliv informaci k pobytu nebo pohybu hledaného muže můžete volat na linku 158, nebo přímo kriminalistům ze skupiny pátrání na číslo 974 366 351. Více informací k hledanému lze najít na webových stránkách policie pátrání.
 
por. Ing. Pavel Valenta
15. 11. 2011

vytisknout  e-mailem