Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Drogy za volantem

KARLOVARSKO – Řidiči jezdili v okolí města Ostrov. 

Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu Neoprávněné užívání cizí věci dvacetiletému muži z Ostrova a třicetiletému muži Hroznětína, kteří měli řídit vozidla v katastru města Ostrov.

Dvacetiletý muži v nočních hodinách v obci Horní Žďár řídil vozidlo směrem do obce Dolní Žďár, ačkoliv si byl vědom skutečnosti, že s ohledem na předchozí konzumaci alkoholických nápojů je ve stavu vylučujícím způsobilost. U řidiče byla zjištěna naměřená hodnota 1,82 promile alkoholu. Při testu na omamné a psychotropní látky byl řidič pozitivní na látku Canabis. Při vyšetřování případu také policisté zjistili, že muž řídil vozidlo bez souhlasu majitele, kdy s ním jezdil po katastrálním území obce Horní  a Dolní Žďár.

Třicetiletý muž byl ve stejný den v odpoledních hodinách řídil ve městě Ostrov po ulici Brigádnické osobní motorové vozidlo, ačkoliv před jízdou požil návykovou látku a byl si vědom své nezpůsobilosti k řízení motorového vozidla. U řidiče byl proveden test na přítomnost omamné a psychotropní látky s pozitivním výsledkem na látku Amphetamin. Za toto jednání si vyslechl sdělení podezření z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Ing. Pavel Valenta
16.05.2016

vytisknout  e-mailem