Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Druhé prázdninové setkání

Na dopravním hřišti v Jičíně 

Letní prázdniny se pomalu krátí. Děti si užívají volných dní. Ty nejmenší tráví většinu času pod dohledem svých rodičů, kteří se pro ně snaží vymyslet zajímavý denní program.
Také mateřské centrum Kapička v Jičíně zajišťuje pro děti a rodiče mnoho prázdninových aktivit. Dlouhodobě mezi ně patří i setkávání s policisty na dopravním hřišti. V pořadí druhý letošní sraz se uskutečnil ve čtvrtek 11. srpna dopoledne.
Děti se rychle rozdělily do družstev. Strážci zákona pro účastníky připravili tradičně dvě stanoviště. Při jízdě zručnosti se ukázalo, zda malí jezdci zvládají svoje stroje. Starší skupinka dětí se nejdříve soustředila v prostoru křižovatky kolem policisty, který zjišťoval, co si zapamatovaly z pravidel silničního provozu z prvního setkání. Teprve potom je pustil na samotné hřiště.
Před samotným vyhlášením výsledků si účastníci mohli prohlédnout služební vozidlo. Okamžitě se kolem něj utvořil hlouček zvědavců. Všichni si chtěli přistavený automobil důkladně prohlédnout. Z úst dopravní policistky slyšeli i mnoho zajímavých informací.
Po závěrečném zhodnocení předvedených výkonů děti dostaly malý dárek. Pořadatelé hodlají v podobných aktivitách pokračovat i v příštím roce. Už nyní si s policisty předběžně domluvili další možnosti spolupráce.
Fotogalerie:
První setkání: Policisté mezi dětmi
por. Bc. Petr Janda
12. 08. 2011

vytisknout  e-mailem