Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Druhý den dovolené přišli o svá auta

JABLONECKO - Jablonečtí policisté řeší krádeže dvou vozů, s kterými do České republiky přijeli turisté z Německa a Španělska. 

Nepříliš příjemné vzpomínky si ze severu Čech odvezou turisté ze Španělska a Německa, kteří přijeli do jablonecké Smržovky na dovolenou a za turistikou. Španělská osádka přijela vozem VW Transportér, německá VW Passatem. Ubytovali se ve Smržovce v hotelu v ulici Kostelní, auta zaparkovali na přilehlém parkovišti.

Oba vozy pak v noci z neděle na pondělí z parkoviště zmizely. Škoda nebyla nijak zanedbatelná, vyšplhala se k téměř jednomu a půl miliónu korun, a to i proto, že se v autech nacházely ještě další věci. 

Španělská osádka, která přijela na Jablonecko za cykloturistikou a na cyklistické závody, měla v autě tři jízdní kola značky Ozonys a Rockman včetně náhradních díllů, přileb a bot. Spolu s autem přišli také o další věci, které si ve voze nechali, a to o peníze, patero značkových bund, lékárničku, kosmetiku, dva chladící boxy a další věci, a v neposlední řadě také o cestovní pasy celé osádky (4), licence na kola a doklady k vozu a přívěsu.

Podobně nepříjemný zážitek s odcizeným autem měli i němečtí turisté, kteří přijeli do Smržovky na dovolenou. Spolu s autem přišli o navigaci, oblečení, videokameru, různé CD hry a herní konzole a troje brýle.

K oběma událostem došlo pouhý den poté, co obě osádky (nezávisle na sobě) přijeli do Smržovky a ubytovali se. Případy se již od doby oznámení zabývají policisté z obvodního oddělení, kteří spolupracují s kriminalisty. Ti v současné době provádějí veškerá potřebná šetření k objasnění obou případů krádeží vozidel. V tuto chvíli již zahájili úkony trestního řízení a věc prozatím kvalifikovali jako neoprávněné užívání cizí věci.

 

26. 8. 2014
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem