Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Družce vyhrožoval fyzickou likvidací

Domácí násilník nesmí deset dní domů. 

 

Jeho družka se policistům svěřila, že ji doma opakovaně urážel velmi vulgárními výrazy a v několika případech ji také fyzicky napadl.

Kopřivničtí policisté vykázali z domova na deset dní (38) muže, který se pravidelně dopouštěl  na  své družce domácího násilí.
Zatím poslední případ policisté řešili v noci na 8. března letošního roku. Osmatřicetiletý muž z Kopřivnice se se svou o šest let mladší družkou v průběhu minulého roku několikrát pohádal a po hádce ji několikrát udeřil otevřenou dlaní do nohou a boku, neslušně jí nadával, přičemž v ruce držel kuchyňský nůž a neustále vyhrožoval, že ji zabije pokud s ním nezůstane.
Případy domácího násilí se v této domácnosti opakovaly v posledním případě v noci dne 7. března, kdy jí z rodinného domu ve Štramberku telefonoval a požadoval, aby se ihned vrátila domů. V případě, že tak neučiní, přijde si pro ní do restaurace a zastřelí ji i ostatní hosty a to zbraní, kterou si opatřil. Krátce po půlnoci, kdy se žena vrátila domů, i za přítomnosti policejní hlídky, opakovaně vyhrožoval poškozené usmrcením. Po ženě křičel, že až jej policie propustí tak se vrátí a zabije jí svou zbraní, kterou má uschovanou v úložném prostoru postele. Svým jednáním vzbudil důvodnou obavu o její život a zdraví. Podezřelý byl na místě zadržen a po lékařském vyšetření v nemocnici umístěn do policejní cely. Na místě policistům vydal dlouhou střelnou zbraň Yukon R s puškohledem, kterou zakoupil v jedné ostravské prodejně za částku čtyři a půl tisíce korun v měsíci lednu letošního roku. Zbraň byla zaslána ke znaleckému zkoumání. Na základě rozhodnutí kopřivnických policistů bylo přikročeno k vykázání muže ze společného obydlí a zákazu vstupu do něj na dobu deseti dnů. Muž už čelí policejnímu obvinění z násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.


Stalo se...


Za hospodářská zvířata nezaplatil

Soukromému zemědělci dluží přes milión korun.

Z trestného činu podvodu je podezřelý jednašedesátiletý muž z Frýdeckomístecka. Z dosavadního šetření vyplývá podezření, že jako jednatel jedné společnosti v období srpna minulého roku podepsal za stranu kupující s prodávajícím, soukromým (47) zemědělcem, smlouvu na nákup souboru hospodářských zvířat. Jednalo se o čtyři krávy o průměrné hmotnosti 550 kilogramů, šestatřicet kusů krávy chovné, devět jalovic v březí a patnáct jalovic chovných. Celková kupní cena činila 1 253 500 korun, včetně DPH.
Podezřelý si chovné stádo v Bartošovicích naložil a odvezl někdy v listopadu minulého roku, přestože v té době neuhradil stanovenou část kupní ceny (DPH) ve výši sto tři tisíc pět set korun a poté neuhradil ani jednu splátku ve výši 400 tisíc korun. Konec splátek byl stanoven do konce minulého roku. Policisté jej podezřívají, že kupní smlouva byla podepsána a zvířata následně odvezena s úmyslem kupní cenu nezaplatit.
V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Řidič kamiónu nadýchal přes promile alkoholu

V pondělí 9. března v dopoledních hodinách byl na silnici I/48 u čerpací stanice Benzina v Novém Jičíně kontrolován řidič nákladní vozidlo Mercedes-Benz s přívěsem. Devětačtyřicetiletý řidič z Opavska jel ve směru od hranic na Příbor. Policisté při dopravní kontrole zjistili, že jeví znaky požití alkoholických nápojů. Výsledek dechové zkoušky to potvrdil. Hodnota byla 1,30 promile v dechu řidiče. Provedeným šetřením policistů bylo zjištěno, že s uvedeným vozidlem jel z Lipníka nad Bečvou, což je k místu kontroly asi 26 kilometrů. Opilý řidič měl v úmyslu jet do Frýdku Místku, což je dalších asi 25 kilometrů. Tímto svým jednáním řídil vozidlo ve stavu vylučující způsobilost, který si přivodil požitím alkoholických nápojů a mohl ohrozit život nebo zdraví lidí. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Krádež mosazných ventilů

V průběhu víkendu od 7. do 9. března odcizil neznámý pachatel ze stroje na zkoušení tlaku hadic dva mosazné tlakové ventily v hodnotě 50 tisíc korun. Ke krádeži došlo v jedné společnosti z volně přístupné haly na ulici Vítkovské v Odrách. Oderští policisté případ prošetřují jako trestný čin krádeže.

Pachatel si odnesl hotovost a notebook

V noci na pondělí 9. března se vloupal neznámý pachatel do areálu firmy v Sedlnicích. Pachatel po rozbití okna na objektu skladu sušeného ovoce, zeleniny a koření vnikl dovnitř, kde odcizil plechovou kasičku s finanční hotovostí. Dále si pachatel donesl notebook HP, multifunkční zařízení Canon MF 4140 a další věci. Celková způsobena škoda odcizením a poškozením přesáhla částku 62 tisíc korun.

Pachatel odstranil celou výlohu a poté kradl

Do prodejny Hruška v Odrách se v době od 7. do 9. března vloupal neznámý pachatel. Zatím neznámý pachatel z prodejny odcizil několik kartonů cigaret různých značek v hodnotě okolo 55 tisíc korun. Dále v kanceláři vedoucí násilím vnikl do trezoru a z něj odcizil finanční hotovost. Celková škoda přesáhla částku přes 138 tisíc korun.

Pachatel odcizil mince a poškodil nápojový automat

V areálu firmy na ulici Štefánkova v Kopřivnici vnikl o uplynulém víkendu (od 7. do 9. března) do nápojového automatu neznámý lapka.
Pachatel násilím vnikl do automatu na teplé nápoje, ze kterého odcizil mince a poškodil jeho elektroniku. Škoda odcizením byla předběžně vyčíslena na dva tisíce a poškozením na třicet tisíc korun. Pachatel se tak dopustil trestného činu krádeže vloupáním a poškozování cizí věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva  roky.

vytisknout  e-mailem