Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Družku týral několik let

TEPLICKO - Agresivnímu muži hrozí až desetileté vězení; Lapka skončil ve vazbě... 

Družku týral několik let

     Uvalením vazby skončilo několikaleté týrání, kterého se dopouštěl padesátiletý muž vůči své družce. Začátkem loňského prosince se žena po několikaletém soužití rozešla s podezřelým, který jí dlouhodobě vulgárně nadával, opakovaně bil, vyžadoval po ní poslušnost, zakazoval chodit jinam, než do práce, kam ji i vozil, aby nebyla ani na chvíli sama, dokonce nesměla mít ani žádné kamarádky. Žena bohužel nikdy nepožádala nikoho o pomoc, proto mu jeho chování tak dlouho procházelo.

     Poté, co se s ním rozešla, muž začal být ještě více agresivní. V prosinci jí opakovaně telefonoval a vyhrožoval, že pokud mu nebude brát telefon a nevrátí se k němu, najde ji a zabije. Koncem prosince ji napadl, když chtěla nastoupit do auta své známé, snažil se ji z vozu vytáhnout a poškozenou udeřil pěstí do obličeje.

     Začátkem ledna si na ni počkal před zaměstnáním a ženu odtáhl do svého auta, kde ji znásilnil, to se opakovalo i následující den. Po několika dnech za ní přišel domů, oknem vlezl do bytu a odnesl si její spodní prádlo, přitom jí zase vyhrožoval.

     Začátkem února ženu pod pohrůžkou použití nože donutil nastoupit k němu do auta, kde jí opět vyhrožoval, minulý týden poškozenou přepadl v Trnovanech a násilím odtáhl do auta, během jízdy jí opět vyhrožoval zabitím a vše završil fyzickým napadením.

     Poté, co žena vše oznámila, policisté agresora zadrželi a následně byl obviněn z omezování osobní svobody, znásilnění, vydírání, týrání osoby žijící ve společném obydlí, nebezpečného vyhrožování a nebezpečného vyhrožování. Aby bylo zajištěno bezpečí jeho bývalé družky, byl muž umístěn do vazby, kde bude čekat na soud. Pokud bude uznán vinným, hrozí v minulosti sedmkrát odsouzenému recidivistovi až desetiletý trest odnětí svobody.

Lapka skončil ve vazbě

     Minulý týden jsme informovali o dopadení 29letého muže, který v prostorách budoucí restaurace v Teplicích ukradl z bundy pověšené na židli klíče od auta a platební kartu. Tou poté provedl tři bezkontaktní platby do pětiset korun, aby nemusel zadávat PIN. Během vyšetřování vyšlo najevo, že to nebyl jediný protiprávní skutek, kterého se dopustil.

     Muž v minulosti dvakrát odsouzený za krádeže je také podezřelý, že koncem ledna vnikl v Teplicích do zaparkovaného auta, které začal prohledávat, než ale stihl něco odcizit, vyrušila ho majitelka vozidla a podezřelý z místa činu utekl s prázdnou. Kromě toho v polovině ledna využil krátké nepřítomnosti řidiče a vnikl do zaparkovaného autobusu, kde ukradl pánskou kabelu s mobilním telefonem a několika stokorunami. Vzhledem k tomu, že by se muž obviněný z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mohl vyhýbat trestnímu stíhání a v rozmezí krátké doby se opakovaně dopustil majetkové trestné činnosti, byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval.

Auto zůstalo bez katalyzátoru

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který z výfuku auta zaparkovaného v Oseku odřízl a následně odcizil katalyzátor. Oznamovatel vyčíslil škodu na patnáct tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky vězení.

27. 2. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem