Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Drze je okradly

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Drzé zlodějky okradly starou ženu a muže před obchodem.  

 

Sedmdesátník přijel ve čtvrtek 12. července odpoledne s manželkou nakoupit do prodejny na náměstí Komenského v Hluku. Po zaplacení ve vestibulu skládali zboží z vozíku do tašek. V tom se k muži těsně přitočila mladá žena a zeptala se na cestu do Hradiště. Muž jí rukou naznačil směr a žena hned odešla z vestibulu prodejny pryč. Po nějaké chvíli u auta muž zjistil, že v tom okamžiku mu žena ukradla ze zadní kapsy kalhot peněženku se šesti stokorunami.

Zlodějka s pevnými nervy ještě zůstala na místě nebo se vystřídala se svou kolegyní, což se prozatím přesně neví. Co se ale ví, je to, že podobná žena několik minut poté přišla za osmdesátnicí, která chtěla jít nakupovat do stejného obchodu. Když si brala nákupní vozík, zlodějka jí zezadu sáhla do otevřené nákupní tašky a vytáhla peněženku se dvěma pětistovkami. Stará žena to zpozorovala, otočila se za zlodějkou, která už odbíhala pryč i s jejími penězi. Okradená žena se pokusila ji dostihnout, ale protože hůř chodí, mladou ženu doběhnout nemohla. Proto aspoň volala: „Zlodějka, chyťte ji!“ Po chvilce na to zareagovaly dvě mladé ženy sedící v cukrárně, které se za zlodějkou rozběhly. Utíkající žena ovšem nasedla do přistaveného staršího modrého osobního auta a odjela. Okradená žena pak zavolala na linku 158 a na místo vyjeli uherskoostrožští policisté.

Na místě policisté začali zjišťovat detaily krádeží a také popis pachatelek. Mělo by se jednat pravděpodobně o dvě ženy tmavší pleti. O jedné z nich bezpečně víme, že by měla mít něco přes třicet let, vysoká kolem 170 cm, dlouhých vlnitých tmavě hnědých vlasů, na sobě měla oblečeny džínové kraťasy, bílé tričko a v uších měla náušnice ve tvaru velké bílé koule. Tato žena mluvila hrubším hlasem. Pokud by měl kdokoliv informace k pachatelkám nebo k případu samotnému, ať se s informacemi obrátí na linku 158. Za spáchání takové krádeže hrozí ze zákona až dva roky vězení.


 

13. červenec 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem