Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drzost lupiče nezná mezí

Pomozte vypátrat pachatele, který za bílého dne oloupil před svědky seniorku o zlatý náhrdelník. 

Kriminalisté z druhého policejního obvodu se od 29. července zabývají pouličním loupežným přepadením starší ženy. Podezřelý šel nejprve chvíli za poškozenou a následně jí rychlou chůzí předešel. V momentě, kdy žena přecházela přes křižovatku ulic Plzeňská a Erbenova, k ní muž zepředu přistoupil, chytil jí za oblečení a za použití fyzického násilí jí z krku strhnul zlatý náhrdelník. Následně lupič z místa i s řetízkem v hodnotě okolo deseti tisíc utekl po Plzeňské ulici ve směru z centra.
 
Zarážející na celé věci je to, že lupič se neostýchal přepadnout ženu na frekventované křižovatce za bílého dne a navíc přímo před očima svědků. Celý incident totiž okolo sedmé ráno sledovala posádka minimálně dvou vozidel, které stály před přechodem pro chodce. Krom toho také celou událost zaznamenala bezpečnostní kamera, která kriminalistům poskytla podobu podezřelého.
 
K popisu: Muž je ve věku okolo 25 let, štíhlé, až vychrtlé, zhruba 170 centimetrů vysoké postavy. Má tmavší pleť a krátké tmavé vlasy. Oblečen byl do tmavých kalhot a tmavé bundy do pasu s bílým nápisem přes záda, pod kterou měl kapuci červené barvy. Na nohou měl sportovní tmavou obuv s bílou podrážkou a na hlavě tmavou čepici s kšiltem.
 
Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu loupež, za což by mu v případě dopadení a pravomocného odsouzení hrozil až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Kriminalisté však nepátrají pouze po podezřelém, ale také po svědcích loupežného přepadení, jejichž výpověď by kriminalistům mohla výrazně pomoci. Jakékoliv informace k případu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo kterékoliv policejní služebně.
 
Na závěr je nutné připomenout, že pokud se stanete obětí, nebo svědky obdobné události, okamžitě tuto skutečnost sdělte na linku 158. Policisté pak mají možnost pachatele vypátrat a zadržet bezprostředně ještě na místě činu, nebo na útěku. V tomto případě bohužel včasné oznámení chybělo.   
 
por. Bc. Iveta Martínková – 11. 8. 2015

vytisknout  e-mailem