Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drzost zlodějů nezná mezí

TEPLICE - Jen co byl propuštěn, tak šel loupit; Vykázaní násilníci a další zprávy.  

Jen co byl propuštěn, tak šel loupit
     Drzost některých zlodějů skutečně nezná mezí, což dosvědčuje případ 37letého muže, který čeká v cele, zda soudce vyhoví návrhu policistů na jeho vzetí do vazby. Minulý týden byl muž obviněn ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, protože se ještě s dalším již obviněným mužem začátkem února měli v Teplicích vloupat do garáže u rodinného domu. Z té odcizili obrazy, sadu nádobí, repliky historických zbraní, elektrické ruční nářadí, sadu kol z lehkých slitin a další věci v hodnotě 160 tisíc korun.
     Minulé úterý po 19 hodině jsme obviněného muže propustili ze zadržení a už o 40 minut později kradl znovu. S nožem v ruce přepadl hernu v centru města a po obsluze požadoval vydání peněz. Zaměstnanec herny ale vytáhl paralyzér, takže lupič po něm jen hodil sklenici a „vzal nohy na ramena“. K původnímu trestnímu stíhání mu tak přibylo i obvinění z trestného činu loupeže, za který mu hrozí až desetileté vězení.
 
Vykázaní násilníci
     Dvě vykázání násilných osob ze společné domácnosti za sebou mají policisté z teplického okresu. Včera odpoledne vykázali ze společného obydlí a veškerých prostor domu, jakož i z jeho bezprostředního okolí na vzdálenost 100 metrů a dále nejméně 100 metrů od ohrožené osoby a jejich dětí 42letého muže, který svou manželku fyzicky napadl a způsobil jí zranění, která si vyžádají nejméně dvoutýdenní léčbu.
     Ze společného bydliště byl vykázán i 36letý muž z Duchcova, který v průběhu delšího časového období fyzicky a slovně napadá svou družku a to i v přítomnosti dětí.
     V loňském roce policisté v okrese Teplice vykázali ze společného obydlí celkem 18 osob, které byly podezřelé z páchání domácího násilí, v letošním roce byly zatím i s výše uvedenými případy vykázáni tři násilníci.
 
Za „malůvky“ může jít do vězení
     Z přečinu poškození cizí věci se bude zodpovídat 22letý muž, který zničil malbu ve vchodu panelového domu v Krupce. V polovině ledna namaloval ve sklepních prostorách na stěnu nápis THC a dalšími nápisy „ozdobil“ hydranty. Škoda byla vyčíslena na tři tisíce korun, v případě uznání viny hrozí vandalovi až dvouleté vězení.
 
Peněženku vytrhla poškozené z ruky
     Policisté dopadli ženu podezřelou z krádeže peněženky. Koncem ledna měla 22letá podezřelá vytrhnout z ruky poškozené ženy peněženku s finanční hotovostí přes sedm tisíc korun a z místa činu ujet osobním autem. Policisté totožnost ženy zjistili a sdělili jí podezření z přečinu, za který může jít až na dva roky do vězení.
 
Vykradená garáž
     Garáž v Teplicích vykradl v noci z pondělka na úterý neznámý zloděj. Odnesl si sadu disků z lehkých slitin s letními pneumatikami v hodnotě 12 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených kolech pátrají.
 
 
Teplice, 18. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem