Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drzý pachatel si oblíbil zemědělské družstvo

Chodil si oknem pro věci a peníze 

Hronovští policisté řešili sérii vloupání do objektu zemědělského družstva, kdy drzost pachatele překročila všech mezí. Pachatel si vyhlédl objekt zemědělského družstva, kdy se vždy dovnitř vloupal oknem budovy. Okno vysadil a bez poškození jej položil na zem, pak vnikl do kanceláře, popřípadě dílny objektu, kde odcizil různé věci nebo i finanční hotovost.
 
Netrvalo dlouho a stejný pachatel si vzal do hledáčku místní restaurační objekt, který se nacházel jen pár set metrů od již zmiňovaného zemědělského družstva. S příslovečnou drzostí tento restaurační objekt taktéž několikrát navštívil. Tam odcizil nejrůznější potraviny a v jednom případě také mobilní telefon. Vloupáním a poškozením dveří způsobil majiteli nejen škodu na odcizených věcech, ale také škodu na poškozeném majetku, ta byla vyčíslena na několik tisíc korun.
 
Neradoval se však dlouho. Hronovští policisté již pachatele sledovali a následně v nočních hodinách také dopadli. Výtečník byl přítomností policistů dosti zaskočen. Hlídka ho poté zadržela a k věci vyslechla. Při podání vysvětlení se pachatel doznal i k dalším vloupáním. Přitom na sebe prozradil, že napadené objekty  "navštívil" nejen jednou, ale i několikrát.
 
pprap. Daniel Demeter
17. 9. 2010

vytisknout  e-mailem