Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drzý zloděj znovu za mřížemi

CHOMUTOVSKO - Cestu neporadil, zato řidiče okradl.. a kradl i jinde. 

Chomutovští policisté dostali za mříže 20letého muže, který má mít podle jejich zjištění na svědomí několik krádeží spáchaných za poslední měsíc v Kadani. Převážně se jedná o krádeže zboží z různých supermarketů. Ty opakovaně navštěvoval, aby si tam z regálů pobral hlavně láhve tvrdého alkoholu, ale i množství sladkostí, přičemž za zboží zásadně neplatil.

Kromě toho se tento recidivista, žijící momentálně v Chomutově, měl nachomýtnout ke dvěma příležitostem, jenž ke smůle poškozených bez váhání využil. K oběma událostem došlo v červnových dnech uprostřed noci v Kadani.

V jednom případě byl v doprovodu své známé na Mírovém náměstí, kde si všiml očividně opilého muže vedoucího jízdní kolo. S tím se měl dát do řeči a nabídl mu doprovod k čerpací stanici, že si tam koupí nějaké pití. U benzinky si pak sedli na lavičku a povídali, zatímco žena byla uvnitř v prodejně. Poškozený si po chvíli chtěl jít také dovnitř koupit nějaký alkohol a požádal svého „nového známého“, aby mu kolo pohlídal. Ten ochotně přislíbil a než se muž z prodejny vrátil, byl i s kolem v hodnotě 24  tisíc korun pryč.

V ulici kpt. Jaroše měl pro změnu okrást 73letého seniora z Karvinska. Ten projížděl v noci se svým vozidlem Kadaní, kde zabloudil a chtěl se zeptat na cestu do Chomutova. Zastavil tedy u krajnice, stáhl okénko a oslovil dva kolemjdoucí. Jedním z nich byl bohužel pro něj právě zmíněný mladík, který se měl naklonit do auta a ze sedačky spolujezdce odcizit brašnu. Řidič v ní měl doklady, několik set korun a dva mobilní telefony, vše v celkové hodnotě přes 9 tisíc korun. Zloděj z místa utekl, stejně jako jeho známý. Okradený muž šel událost rovnou oznámit na obvodní oddělení policie v Kadani. Policisté se začali ihned krádeží zabývat a podařilo se jim zjistit totožnost podezřelého, jehož vypátrali a ještě v ten samý den zadrželi a následně ho vyšetřovatel obvinil z krádeže.

Díky provedenému šetření se policistům podařilo zjistit, že mladík se měl dopustit všech popsaných skutků a napáchat tak škody v součtu za téměř 40 tisíc korun. Nyní je tedy trestně stíhaný pro několik krádeží a na základě podnětu policistů soud rozhodl o jeho vazbě. Kvůli opakující se trestné činnosti majetkového charakteru mu hrozí až tříleté vězení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 27. června 2024

vytisknout  e-mailem