Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dubovické krádeže objasněny

PELHŘIMOVSKO: Recidivista kravín doslova "vybílil"  

Pelhřimovským kriminalistům se podařilo objasnit majetkovou trestnou činnost, kterou páchal loňského roku v obci Dubovice čtyřiadvacetiletý muž z Pelhřimova.
Mladík svou pozornost zaměřil na objekt bývalého kravína v Dubovicích u Pelhřimova. Z prostoru přípravny krmiv, stáje a mléčnice odcizil několik set metrů měděné elektroinstalace. Demontoval měděný kondenzátor kompresoru s hliníkovými lamelami. Venku za kravínem z travnaté plochy odcizil přesně nezjištěné množství kovových lopatek vynašeče chlévské mrvy. Z půdy nad přípravnou krmiv pak odcizil různý kovový materiál, jako pásovinu, kulatinu a různé profily.
 Počátkem února letošního roku vnikl na Humpolecké ulici v zahrádkářské kolonii na pozemek, ze kterého odcizil dvě nefunkční autobaterie.
 
Pachatel barevné kovy a železo prodával ve sběrných surovinách a peníze použil pro svoji potřebu. Při výslechu se k trestné činnosti doznal. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 50.000 korun.
 
Policejní komisař muže obvinil z trestného činu krádež. Pachatel byl za obdobnou kriminalitu již v posledních třech letech odsouzen a potrestán.
 
Za spáchání trestné činnosti v Dubovicích mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.  


por. Bc. Hana Kotková, komisař
1. březen 2012

vytisknout  e-mailem