Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Důchodce připravili o 70000 Kč

Policie České republiky Šumperk žádá občany, kteří na záběrech bezpečnostních kamer poznali osobu muže, aby tyto informace oznámili na linku 158. 

 

Trestného činu podvod se dopustili dva neznámí pachatelé, kteří dne 23.8.2010, po osmé hodině ranní, v Šumperku na ulici Nemocniční, oslovili 73letého muže ze Šumperka a požádali ho o půjčku sedmi tisíc korun, kterou potřebují k zaplacení bezodkladné operace řidiče kamionu, jejich zaměstnance, s tím, že peníze vrátí ještě odpoledne. Senior nastoupil k mužům do osobního vozu a nechal se odvézt do místa bydliště, kde přebývá. Zde mu však manželka odmítla požadovanou částku půjčit, a tak s muži odjel zpět do Šumperka. Na základě dalších žádostí mužů a údajném (fingovaného) telefonátu s lékařem šumperské nemocnice, který měl sdělit, že operace bude stát 70000 Kč, se senior nechal přesvědčit a na pobočce České spořitelny v Šumperku na ulici Hlavní, v doprovodu jednoho z mužů, vybral kolem půl deváté dopoledne finanční hotovost ve výši přes 60000 Kč, kterou nedaleko spořitelny mužům předal. Na dohodnutou odpolední schůzku, kde měly být seniorovi peníze vráceny, se však podvodníci již nedostavili.

Policie České republiky Šumperk žádá občany, kteří na záběrech bezpečnostních kamer poznali osobu muže, který doprovází podvedeného seniora u přepážky České spořitelny v Šumperku, aby jakékoli informace k této osobě sdělili šumperským policistům buď osobně v budově Územního odboru Šumperk, Havlíčkova 8, nebo je mohou kontaktovat na telefonním čísle 974 779 102 nebo prostřednictvím linky 158.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Policie České republiky apeluje na starší spoluobčany. Nebuďte důvěřivý, nevěřte sebetragičtějším historkám, nepouštějte cizí lidi do svých domů a bytů, nikomu nepůjčujte peníze, zamykejte. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, neštítí se ničeho, využívají vaši důvěřivosti, působí na vaše city, aby se dostali k vašim penězům. Pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást. Nedávejte cizím lidem své peníze !!

por. Mgr. Miloslav SVATOŇ
14. 10. 2010

vytisknout  e-mailem