Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dudácký festival 2022

Strakonice – Obezřetnost vždy a všude. 

Ve čtvrtek 25. srpna 2022 začal ve Strakonicích 24. ročník Mezinárodního dudáckého festivalu Strakonice, který potrvá do 28. srpna 2022 V souvislosti, s již tradičním, dudáckým festivalem budou policisté ve zvýšené míře dohlížet na bezpečnostní situaci, zda nedochází k porušování zákona. Dopravní hlídky budou zajišťovat plánovaný průvod účastníků festivalu městem a zaměří se na bezpečnost silničního provozu v průběhu konání celé kulturní akce. Policisté připomínají návštěvníkům, aby dbali zvýšené opatrnosti při průjezdu městem a respektovali dopravní značení.

Policisté také upozorňují na zvýšenou možnost výskytu zlodějů, ať už kapesních či těch, kteří se zaměřují na zaparkovaná vozidla a věci uvnitř.  Kapsáři, kteří využívají větší koncentraci osob, dokáží využít nestřeženého okamžiku a z kapsy oděvů, batohu či kabelky odcizí peněženku či jiné věci. Při odchodu od vozidla, je důležité, aby si majitelé ve vozidle neponechávali viditelně odložené věci, ať už se jedná o kabelky, tašky, oděvní svršky, ale i o věci cenné, kterými jsou například fotoaparáty, telefony a kamery. Vše, co zůstává ve vozidle odložené, je pro zloděje magnetem.

Policejní hlídky se budou během festivalu průběžně pohybovat v místech konání a budou připraveni řešit vzniklé problémy. V případě zjištění krádeže či jiného protiprávního jednání je důležité věc neodkladně oznámit na linku 158.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

26. srpna 2022

vytisknout  e-mailem