Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Důležité je vidět, ale i být viděn!

TRUTNOVSKO - Předcházejme nebezpečným situacím. 

Reflex2.Reflex2.
V úterý ráno 2. 12. 2014 se trutnovští dopravní policisté zapojili do preventivně bezpečnostní akce, která je zaměřena zejména na bezpečnost chodců a cyklistů. Policisté společně s kolegou z oddělení tisku a prevence a krajským koordinátorem společnosti BESIP na předem vybraných přechodech pro chodce v centru Trutnova a Horním Starém Městě hovořili s chodci a cyklisty o nebezpečí, které na ně na pozemních komunikacích v současné době číhá. Jedná se zejména o problematiku viditelnosti, kdy řádně neosvětlený cyklista či chodec, který je oblečen do tmavých oděvních svršků, opravdu hazarduje se svým zdravím. Policisté a koordinátor besipu chodci a cyklisty pohovořili na shora uvedené téma a poté všem osloveným předávali letáčky, reflexní pásky a reflexní tyčinky na kola, které by měly přispět ke zvýšení jejich bezpečnosti při pohybu na pozemních komunikacích.
Reflex3.Reflex3.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, aby s ohledem na zhoršující se rozhledové podmínky přizpůsobili svůj oděv či doplňky současnému počasí.
Každý by měl myslet na to, že chodec či cyklista, který je oblečen do tmavého oblečení, navíc k pohybu na silnicích nepoužije žádný z reflexních prvků ani osvětlení, je v pozdních odpoledních, nočních a ranních hodinách pro ostatní účastníky silničního provozu téměř neviditelný.
Chodci a cyklisté mohou navíc ke zvýšení své bezpečnosti používat i výstražné blikačky a jiné svítící doplňky, které na pohyb po pozemních komunikacích jedoucí řidiče v dostatečné vzdálenosti upozorní.
Trutnovští policisté v průběhu uplynulého měsíce již několikrát na různých místech v našem regionu cyklistům a chodcům při právě konaných dopravně bezpečnostních akcích rozdávali rychloupínací reflexní pásky, které je řidič po nasvícení reflektorem schopen spatřit až na vzdálenost 200 metrů.
Policie České republiky tímto žádá všechny řidiče, aby nejen v nadcházejícím období přizpůsobili rychlost jízdy zejména svým schopnostem a povětrnostním podmínkám. Chodce a cyklisty potom o to, aby využívali reflexních prvků, které jim v mnoha případech mohou zachránit to nejcennější, čímž je lidský život. 
por. Bc. Udo Ertner 
2. 12. 2014 ve 13:20  
Trutnovinky:        
Odkazy do noveho okna

Reflex1.

Reflex1. 

Detailní náhled

Reflex2.

Reflex2. 

Detailní náhled

Reflex3.

Reflex3. 

Detailní náhled

Reflex4.

Reflex4. 

Detailní náhled

Reflex5.

Reflex5. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem