Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Důležité jednání na konci týdne

Společné centrum česko – německé policejní a celní spolupráce v Petrovicích hostilo v pátek mimořádné setkání.  

Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý přivítal předsedu vlády České republiky Bohuslava Sobotku a jeho saský protějšek Stanislawa Tillicha. Předseda vlády České republiky v Petrovicích zahájil svoji návštěvu Saska.
 
V průběhu návštěvy v centru seznámil policejní prezident oba představitele se způsobem spolupráce české a saské policie na celostátní i regionální úrovni. Spolupráce obou bezpečnostních sborů probíhá v souladu s platnými mezinárodními smlouvami a dohodami, a dotýká se zejména nejpalčivějších problémů, jakými jsou výroba a obchod s drogami, autokriminalita, padělání a pozměňování peněz, a další závažná hospodářská trestná činnost.
 
Kromě běžné spolupráce se obě strany aktivně zapojují do společných cvičení a výcviků např. pořádkových a zásahových jednotek, skupin služební kynologie, či poříčních oddělení. Společná nasazení se realizují zejména formou společných hlídek pořádkové a dopravní policie, společných pátracích akcí, případně společnému výkonu služby při různých sportovních, kulturních a sezónních událostech.
 
Představitelé obou států označili vzájemnou česko – saskou policejní spolupráci jako velmi významnou pro zachování bezpečnosti nejen v česko-saském příhraničí, ale i v širším evropském kontextu. Spolupráce byla oběma stranami velmi kladně hodnocena a všichni zúčastnění deklarovali snahu o její další prohlubování, které umožní i nová smlouva o policejní spolupráci mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo, která byla koncem dubna podepsána v Praze.

16. června 2015
kpt. David Schön
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR
 
Odkazy do noveho okna

Petrovice1

Petrovice1 

Detailní náhled

Petrovice2

Petrovice2 

Detailní náhled

Petrovice3

Petrovice3 

Detailní náhled

Petrovice4

Petrovice4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem