Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dušičky na Náchodsku pod dohledem policistů

NÁCHODSKO - Vzpomínek na zemřelé každý rok využívají bohužel i zloději. 

V sobotu 2. listopadu si opět připomeneme Památku zesnulých, ale mnozí z nás se vydávají zavzpomínat na své blízké již ve všední dny.  Aby všichni dojeli šťastně do cíle a shledali se po návštěvě hřibitrovů se všemi svými věcmi, policisté tak jako každý rok budou hlídkovat ve zvýšené míře na silnicích i v okolí hřbitovů.
 
hřbitovDušičky, ilustrační foto/Archiv Policie ČR
Dříve narozeným policisté doporučují zvážit svůj momentální zdravotní stav a reálné možnosti.  Není ostuda požádat svoji dceru či syna nebo vnuka, aby je odvezl. Pokud řídí pouze výjimečně nebo se běžně vydávají jen na kratší vzdálenosti, je pohodlnější a mnohem bezpečnější strávit objíždění hřbitovů na místě spolujezdce.
 
Na bezpečnost a plynulost silničního provozu budou ve zvýšené míře dohlížet policisté dopravní a pořádkové služby.
 
Policisté a strážníci městských policií budou také kontrolovat a dohlížet nad veřejným pořádkem a ochranou majetku občanů. Každý rok se bohužel najde několik vandalů, kteří si krátí dlouhou chvíli tím, že ničí, nebo kradou ozdoby na hřbitovech a jejich okolí. Stejně tak se do hledáčku nenechavců v těchto dnech dostanou také zaparkovaná vozidla poblíž pietních míst. Muži v uniformách se zaměří na všechny hřbitovy v náchodském regionu.
 
Díky stále větší informovanosti veřejnosti se rok od roku počet krádeží na parkovištích snižuje. Zloději totiž nenacházejí v autech žádné odložené tašky a kabelky.
 
Stejně tak policisté radí všímat si svých věcí i přímo na hřbitovech, při úpravě hrobů a vzpomínání na své zemřelé. Odložených kabelek a tašek by se mohli chopit číhající nenechavci a  pietní chvíle tak nepěkně pokazit.
 
V případě výskytu podezřele vypadajících osob jak na parkovištích tak i na hřbitovech, pak policisté doporučují oznámit situaci neprodleně na linku tísňového volání 158.

por. Mgr. Eva Prachařová
30. 10. 2013 ve 14. 50

vytisknout  e-mailem