Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Důvěřivá seniorka přišla o peníze

CHOMUTOV - Vloupání do čerpací stanice, I když kradl, potrestán nebude... 

Důvěřivá seniorka přišla o peníze
Svých 35 tisíc korun nejspíše nikdy neuvidí 82letá seniorka z Chomutova. Před nástupem do nemocnice svěřila peníze své známé s tím, aby za ní platila poplatky spojených s bydlením a provozem domácnosti. Když se vrátila žena domů, požadovala vyúčtování a vrácený zbylých peněz. Na to 50letá žena nereaguje, peníze nevrací a s poškozenou nekomunikuje. Ta se proto obrátila na policii a jednání oznámila. Nepoctivé ženě hrozí obvinění ze zpronevěry.
 
Vloupání do čerpací stanice
V nočních hodinách se kdosi vloupal do objektu čerpací stanice poblíž nákupního centra v Chomutově. Pachatel vnikl dovnitř a odnesl si cigarety a doutníky různých značek za téměř 10 tisíc korun. Majitele však čeká ještě oprava poškozeného zařízení, podle předběžných odhadů ho bude stát dalších 6 tisíc korun. Pachateli hrozí obvinění nejen z krádeže, ale i z poškození cizí věci. 
 
I když kradl, potrestán nebude
Policisté pátrali po zloději, který v jednom z bytů na chomutovském sídlišti odcizil finanční hotovost ve výši 58 tisíc korun. I když byla totožnost pachatele rychle zjištěna, potrestán nebude. Peníze totiž sebral syn poškozeného, ten však nedal souhlas s trestním stíháním. Policisté proto vyšetřování krádeže odložili.
 
Zaútočil na manželku
Do bytu v ulici Vítězslava Nezvala v Chomutově vyjížděla policejní hlídka. 38letý muž zde totiž napadal svou, o rok mladší, manželku. Jelikož se nejednalo o první útok, zavolala žena na policii. K vykázání násilníka ze společného bytu nedošlo, žena totiž sama odešla i s dětmi bydlet jinam. Jednání muže vyhodnotili policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Chomutov 25.8.2010
 
 

vytisknout  e-mailem