Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Důvěřivec přišel o peníze

TEPLICE - Okradla ho jeho milá; Kabely ukrást nestihli... 

Důvěřivec přišel o peníze
     O čtvrt milionu přišel mladý muž, který se zřejmě zamiloval do podvodnice. Od srpna do listopadu loňského roku poškozenému, se kterým v té době chodila, 30letá žena namluvila, že je podnikatelkou a vlastní několik prodejen s občerstvením v ústeckém kraji. Vymyšlenou historkou, že jí někdo vykradl trezor a ona nemá hotovost na výplaty zaměstnanců, muže oklamala, a postupně od něj vylákala 250 tisíc korun. Důvěřivec, kterému postupně finance došly, si dokonce vzal několik úvěrů, které nyní musí splácet. Peníze, které údajně potřebovala i na rozjezd nového podniku, užila podvodnice pro svou vlastní potřebu. Aby svého milého uklidnila, sepsala s ním dvě smlouvy o půjčce peněz, ačkoliv již při uzavírání těchto smluv věděla, že nebude mít žádnou možnost vypůjčené peníze vrátit, neboť její jediný příjem v té době byl rodičovský příspěvek samoživitelky. Podvodnice byla obviněna z přečinu podvodu, za který jí hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
Kabely ukrást nestihli
     Dvojice mužů ve věku 28 a 31 si chtěla „přivydělat“ krádeží barevných kovů. Jejich cílem se stal objekt bývalé školní jídelny v Bílině, kam se včera v ranních hodinách společně vloupali. Ze zdí budovy začali vytrhávat elektroinstalaci, v jejich jednání jim ale zabránili strážníci Městské policie Bílina, kteří oba zloděje na místě činu zadrželi a následně předali policistům. Ti zlodějům, kteří již byli v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni, sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který je může soudce poslat až na tři roky za mříže.
 
Vloupání do vozidla
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Oseku vykradl osobní automobil. Zloděj nezjištěným způsobem překonal zámky dveří a vnikl do vozidla Škoda Octavia, ze kterého odcizil zabudovaný radiopřijímač s CD a DVD mechanikou a navigačním systémem. Majitel vozidla předběžně vyčíslil škodu na 25 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Teplice, 28. 3. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem