Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dva dealeři OPL obviněni

Českokrumlovsko – Pervitin a marihuanu měli distribuovat zejména na Kaplicku. 

Českokrumlovští kriminalisté, kteří se specializují na potírání drogové kriminality, v uplynulých dnech zadrželi a obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mladého jednadvacetiletého muže z Českokrumlovska. Ten měl od listopadu 2017 nejméně jedenácti osobám neoprávněně a opakovaně prodávat či jinak opatřit celkem více než 200 gramů pervitinu za částku téměř 400 tisíc korun.

Současně s ním kriminalisté zadrželi a obvinili z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy devětadvacetiletého muže z Českokrumlovska, který měl od listopadu 2016 neoprávněně a opakovaně prodávat či jinak opatřit marihuanu o celkové hmotnosti 10 gramů, a dále měl prodávat či jinak opatřit nejméně osmi lidem pervitin o celkové hmotnosti nepatrně přesahující 50 gramů.

Oba dva muži měli svou obchodní činnost provozovat zejména na Kaplicku. Jejich trestní stíhání je vedeno na svobodě.

TOXI tým nepřetržitě a s plným nasazením pracuje na tom, aby odhalil, zadržel, obvinil a pomohl dostat před soud co nejvíce drogových dealerů a tím citelně zasáhl do drogové distributorské sítě. Je více než pravděpodobné, že už nyní mají v hledáčku další adepty.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

14. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem