Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva do školy

CHOMUTOV - Vymyšlená loupež, Domů bez lyží.... 

Dva do školy
Areál bývalé základní školy na Kamenném Vrchu v Chomutově navštívili dva muži ve věku 26 let z Chomutova a 30 let z Jirkova. Z elektrického rozvaděče v přízemí budovy odštípali šest kusů měděných kabelů a tyto odnesli. Zakrátko byli oba zadrženi hlídkou policie. Na oba čeká obvinění z krádeže.
 
Vymyšlená loupež
18letý mladík z Chomutova v pondělí oznámil, že byl krátce po poledni přepaden dvěma neznámými muži v podchodu pod silnicí I/13 na sídlišti Kamenná. Zatímco ho jeden držel, druhý mu prohledal kapsy a sebral mu peněženku s hotovostí, doklady a mobilní telefon. Škodu vyčíslil na necelé 3 tisíce korun. Zraněn nebyl, oba pachatelé z místa utekli. Během krátké doby policisté zjistili, že k loupeži nedošlo. Mladík se nakonec přiznal, že cestou ze školy peněženku ztratil a navíc hotovost sebral matce. Z tohoto důvodu si přepadení vymyslel. Po nezbytných úkonech policisté další vyšetřování případu odloží.   
 
Domů bez lyží
Návštěvnice lyžařského areálu v obci Loučná pod Klínovcem přišla vlastní neopatrností o lyže. Žena z Prahy si lyže sundala, nechala je položené a nevěnovala jim pozornost. Kdosi toho využil a lyže i hůlky za téměř 11 tisíc korun sebral. Krádež vyšetřují policisté z Vejprt.
 
Zbytek peněz nevrátila
Vyšetřování krádeže zahájili chomutovští policisté. Uvedeného trestného činu se dopustila 40letá žena z okresního města. Jako obsluha baru ve Wolkerově ulici odcizila v polovině února letošního roku majitelce finanční hotovost v celkové výši 18500 korun. Za čtyři dny část peněz vrátila, ale k navrácení zbytku hotovosti se nemá. Do dnešního dne dluží 12500 korun. Majitelce došla trpělivost a podala oznámení na místním oddělení policie. Vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
I když utekl, byl dopaden
Hlídka mužů zákona zadržela 24letého muže z Chomutova. Na zastávce MHD na sídlišti Zahradní se pokusil vniknout do novinového stánku. Poškodil sice mříže, ale dovnitř se nedostal. Na místě se totiž objevil náhodný svědek a tak vzal nohy na ramena a z místa utekl. Přivolaní policisté okolí prohledali a pachatele zadrželi. Jelikož byl za obdobnou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem v Chomutově v roce 2011, čeká na něj obvinění z trestného činu. V tomto případě způsobil škodu za 1500 korun.
 
5. března 2013  
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem