Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dva gauneři skončili ve vazbě!

TRUTNOVSKO - Způsobili škodu přes tři sta tisíc korun! 

Trutnovští kriminalisté společně s kolegy ze Zásahové jednotky z Hradce Králové po několika měsících usilovné práce v úterý 16. února 2016 na Náchodsku zadrželi tři muže ve věku 34, 36 a 40 let. Ve středu 17. 2. 2016 vyšetřovatel proti dvěma ze zadržených zahájil trestní stíhání ze spáchání třinácti dokonaných trestných činů.

Policejní komisař muže obvinil z krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, nedovoleného ozbrojování, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látka a s jedy. Třetí ze zadržených byl po provedených úkonech v trestním řízení propuštěn na svobodu. Při uvedené trestné činnosti měla poškozeným vzniknout škoda, která byla předběžně vyčíslena na více jak tři sta tisíc korun.

Dvojici mužů je kladeno za vinu, že v průběhu několika posledních let na území celého Královéhradeckého kraje násilím vnikali do různých nemovitostí a do motorových vozidel.


Policejní komisař k rukám státního zástupce zaslal návrh na vzetí trestně stíhané dvojice do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově toto potvrdil a ve čtvrtek 18. února 2016 rozhodl o tom, že oba budou stíháni vazebně. V případě odsouzení jim hrozí až pěti leté vězení.

Video - Zákrok.mpg

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
19. 2. 2016, 14:10

vytisknout  e-mailem