Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dva kamarádi zachránili muži život

TRUTNOVSKO - Kluci se zachovali jako hrdinové  

Ve středu navečer 11. 4. 2012 se pro dva kluky ve věku čtrnáct a patnáct let změnil příjemně strávený čas na rybách u rybníku „Kačák“ ve Vrchlabí v boj o život jim neznámého muže.
Přátelé Petrova cechu seděli u svých udic na kraji vodní plochy, když v tom několik minut po devatenácté hodině na místní parkoviště přijel bílý dodávkový automobil. Z vozidla vystoupil muž, kterému rybaříci nevěnovali větší pozornost. Motorista se několik minut pohyboval v okolí rybníka, poté se vrátil k vozidlu, ze kterého vyndal lano. Mladíci již v této chvíli začali zvláštně se chovajícímu neznámému muži věnovat zvýšenou pozornost. Z výpovědi chlapců vyplynulo, že muž došel k jednomu ze vzrostlých stromů, na který lano uvázal a následně se pokusil si sáhnout na svůj život. Mladíci na uvedenou situaci okamžitě zareagovali a společně běželi na inkriminované místo. Z přinesené rybářské stoličky na muže mladíci nedosáhli, proto jeden z nich pohotově vylezl na strom a poškozeného odřízl. Jeden ze zachránců o uvedeném činu vyrozuměl Policii České republiky. Službu konající policista ihned uvedený případ oznámil záchranářům, kteří byli na místě během několika minut. Třiadvacetiletého mladíka z Náchodska vozidlo rychlé záchranné služby převezlo ve vážném stavu do vrchlabské nemocnice.
Oběma odvážným chlapcům patří za jejich včasnou a skvěle odvedenou pomoc pro ně zcela neznámému muži velké poděkování. Díky jejich všímavosti, rychlosti a odhodlání byl muži, který se z dosud nezjištěných příčin pokusil o tak radikální vyřešení své životní situace, zcela jistě zachráněn život. Oběma mladíkům patří za jejich rozhodnost a následnou záchranu toho nejcennějšího, čímž je lidský život, ještě jednou velký dík.

nprap. Udo Ertner
13. 4. 2012

vytisknout  e-mailem