Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dva kamiony skončily mimo vozovku

Prachatice – V úterý došlo k převrácení kamionu na Netolicku, včera skončil kamion v silničním vodotoku na Volarsku. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Dopravní policisté vyjížděli v úterý o půl osmé ráno k havárii nákladního vozidla DAF s připojeným návěsem, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 145, v katastru obce Netolice, ve směru jízdy Prachatice - Netolice. Dopravní nehodu zavinil řidič nákladního vozidla, který najel na nezpevněnou část krajnice, následkem čehož došlo k vyjetí nákladní soupravy vpravo mimo komunikaci, kde se celá souprava převrátila na pravý bok. Orientační dechová zkouška u řidiče byla negativní, ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na vozidle, komunikaci a silničním vodotoku je odhadována na 155 000 korun. Po půl druhé odpoledne byla celá vozovka zhruba na jednu hodinu uzavřena z důvodu vyprošťování vozidla.

Včera o pul jedné odpoledne došlo k převrácení dalšího nákladního vozidla Mercedes, v katastru obce Stožec, část České Žleby, jehož řidič s ním zaparkoval na krajnici svahu k nakládce, která se s ním utrhla do silničního vodotoku, přičemž došlo k úniku zhruba 400 litrů motorové nafty a přesně nezjištěného množství hydraulického oleje. Havárii na místě likvidoval Hasičský záchranný sbor z Prachatic. Na místo se dále dostavili zástupci České inspekce životního prostředí ke zjišťování škod vzniklých únikem provozních kapalin. Ke zranění osob nedošlo, odborným měřením policisté vyloučili u řidiče alkohol. Hmotná škoda na vozidle je předběžně odhadnuta na  90 000 korun.    

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

20. října 2016

Odkazy do noveho okna

DN NA Netolice

DN NA Netolice 

Detailní náhled

DN NA Netolice

DN NA Netolice 

Detailní náhled

DN NA Netolice

DN NA Netolice 

Detailní náhled

DN NA Netolice

DN NA Netolice 

Detailní náhled

DN Stožec

DN Stožec 

Detailní náhled

DN Stožec

DN Stožec 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem