Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva muže připravil o mobily

MOST - Lapka odcizil mobil příbuznému a známému; Kriminalisté v bytě zajistili drogy; Odnesl 35 bonboniér. 

V bytě kriminalisté našli marihuanu a extázi
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 28letého muže z Mostu. Ten měl v jednom bytě v Mostě přechovávat 955 gramů omamné látky marihuany a 58 kusů tablet extáze pro jiného. Podle kriminalistů měl obviněný v ulici Majakovského a na dalších místech v okrese Most obstarat a následně prodat nejméně v pěti případech nejméně 35 gramů marihuany. Trestné činnosti se dopustil i přesto, že byl v minulosti pro obdobnou drogovou kriminalitu odsouzen k podmíněnému trestu. Mostečan je stíhán na svobodě a hrozí mu trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Drogu v bytě objevili kriminalisté při šetření jiné trestné činnosti majetkového charakteru.

Filuta okradl příbuzného a známého o mobily
Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže 24letého muže z  obce na Mostecku. Ten měl připravit dva muže o mobilní telefony. V jednom případě svého příbuzného v Mostě na ulici požádal o zapůjčení mobilu kvůli napsání SMS. Získal ho a z místa s ním utekl. Poškozený za ním běžel, ale nedohonil ho. Na druhý den v Mostě obviněný potkal známého, od kterého si vypůjčil telefon, aby si zavolal. Jakmile ho měl v ruce, dal se na útěk. Okradený ho pronásledoval, lapka byl rychlejší. Do třetice má obviněný na svědomí i krádež v obchodě, kde měl odcizit v jednom mosteckém  supermarketu dvě pánské voňavky. Policie zajistila jeden mobil, který muž zpeněžil prodejem. Celkem obviněný způsobil škodu ve výši 18 500 korun. Kradl i přesto, že byl již za krádež odsouzen.

Muž odcizil 35 ks bonboniér
Ač byl již za krádež odsouzen, opět kradl. Tentokrát v supermarketu v Litvínově, kde měl v oddělení sladkostí odcizit 35 bonboniér, které si ukryl do batohu. Pracovnice prodejny muže přistihla a chtěla ho zadržet. Ten nejprve smlouval, nakonec se jí vytrhl a z prodejny utekl. Policisté podezřelého záhy vypátrali ve městě a zadrželi ho. Lup již u sebe neměl, stačil ho prodat, komu nesdělil. Prodejně zanechal škodu ve výši 1 922 korun. Od policie si Litvínovan ve věku 27 let odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 30. května 2019

vytisknout  e-mailem