Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dva muži obviněni z krádeže a porušování domovní svobody

CHEBSKO – Jeden navíc i z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.  

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání:
  • 28letého muže jako obviněného ze spáchání přečinů krádež, Porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku
  • 33letého muže jako obviněného ze spáchání přečinů krádeže a Porušování domovní svobody
Takového jednání se měli dopustit v polovině prosince v Mariánských Lázních, kdy po předchozí domluvě starší muž hlídal a druhý vnikl oknem do pokoje jednoho z internátů a odcizil různé věci jako například fotoaparát a různou drogérii. Mladší z obviněných měl navíc v dalším případě v polovině ledna v Mariánských Lázních v místním obchodním domě odcizit z peněženky, kterou zde nalezla jeho přítelkyně, finanční hotovost a platební karty, které poté měl použít při placení.
 
Celková způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku necelých 5 000 korun. Oba obvinění muži se uvedeného jednání dopustili i přesto, že byli v posledních třech letech odsouzeni pro přečin Krádež. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí 28letého obviněného do vazby, ten ho akceptoval a soudce ho poslal do vazby. Oběma obviněným hrozí za jejich jednání trest odnětí svobody až na 3 roky.
 
nprap. Kateřina Krejčí
21. 1. 2015

vytisknout  e-mailem