Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva na jednoho

DĚČÍN - Týden začíná ublížením na zdraví, krádežemi a internetovým podvodem 

Dva výtečníci, kteří ve Šluknově na diskotéce fyzicky atakovali třiatřicetiletého muže, se dočkali odměny. Pro trestný čin výtržnictví a pokusu těžkého ublížení na zdraví proti nim zahájili trestní stíhání rumburští kriminalisté. Třiadvacetiletý útočník a o dva roky starší spolupachatel mohou tváří v tvář hrozbě až desetiletého vězení přemýšlet, není-li lépe agrese zanechat a vycházet s ostatními po dobrém.
 
 
Z kuchyně zmizely peníze
 
Pro krádež řeší ve zkráceném přípravném řízení děčínští policisté z obvodního oddělení devětatřicetiletého muže, který měl v bytě své přítelkyně odcizit částku pět tisíc korun. Tu měla poškozená ukrytou v kuchyni. Za takový přečin nabízí náš trestní zákoník až dva roky odnětí svobody.
 
  
Krádež v taxi
 
Peněženka s více než dvěma tisíci korun, dvacet eury a doklady o zaplacení benzínu v hodnotě osmi stovek zmizela z kapsy dveří v jednom rumburském taxíku. Postaral se o to dvacetiletý nenechavec. Místní policisté se pak zase postarali o to, aby neunikl spravedlnosti. Sdělili mu tedy podezření z krádeže ve zkrácenku. Za to se pachatel může ocitnout ve vězení až na dva roky.
 
 
Pozor na internetové bazary!
 
Mobilní telefon na internetovém bazaru padl do oka jednomu muži z Děčínska. Částku sedm tisíc dvě stě korun neuváženě převedl předem na účet prodávajícího, avšak zboží dodnes nedorazilo. Po neznámém podvodníkovi pátrají policisté z Hřenska. Pokud se podaří jej dopadnout, mohou mu hrozit až dva roky odnětí svobody.
 
 
 
 
29.11.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem