Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dva napadli jednoho

SOKOLOVSKO – Nyní oběma mužům hrozí až desetileté vězení. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou cizinců ve věku 18 a 21 let, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví.

Obvinění muži měli v pondělí 28. března letošního roku krátce po třiadvacáté hodině v Sokolově přistoupit ke čtyřiatřicetiletému muži, kterého se měli zeptat, zda u sebe nemá cigarety. Muž měl odpovědět, že cigarety nemá, jelikož nekouří. To mělo oba muže naštvat. Starší z obviněných mužů měl čtyřiatřicetiletého muže nejprve kopnout do oblasti hrudníku a vzápětí ho měl mladší z dvojice chytit zezadu takzvaně do kravaty a strhnou na zem. Zde měl starší z dvojice pokračovat ve fyzickém útoku. Když začal napadený muž volat o pomoc, oba cizinci z místa utekli. Poškozenému muži měli způsobit škodu přibližně 5000 tisíc Kč na poškozených brýlích.

Zraněný muž musel vyhledat lékařské ošetření v nemocnici v Sokolově. Policisté se začali případem okamžitě zabývat a oba muže po několika málo desítkách minut zadrželi a převezli na policejní služebnu k dalším úkonům.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Jan Bílek
kpt. Bc. Zuzana Týřová
1.4.2022

vytisknout  e-mailem