Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva nezletilci vzali jinému koloběžku

MOST - Tu pak natřeli jinou barvou; Byt bývalé přítelkyně nechtěl opustit, skončil v cele; Radiátor neukradl.  

 Lapka vykradl zahradní chatku v Lomu

Neznámý lapka vnikl v obci Lom na Litvínovsku na pozemek zahrady, kde se násilím vloupal do kůlny. V ní nenašel zřejmě nic, co by se mu hodilo. Dostal se i do uzamčené zahradní chaty, u které při vloupání poškodil zařízení v hodnotě osmi tisíc korun. Uvnitř odcizil sadu nářadí, sekačku, pilu, nádobí a další uložené věci v hodnotě 26 tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají lomští policisté.


 

V hale nádraží přišla o kabelku

O svoji kabelku přišla jedna žena z Mostu. Ta byla na mosteckém nádraží ve večerních hodinách, kde čekala na vlak. Seděla s kamarádem na sedačkách v hale a položila kabelku na volné sedadlo vedle sebe. Záhy přišel mladý muž, který se posadil vedle nich. Poté se zvedl a rychle přešel kolem sedící dvojice, popadl kabelku a dal se na útěk. Muž a žena ho pronásledovali, ale lapka byl rychlejší a zmizel kdesi u silnice I/13 pod mostem. Poškozená žena přišla o různé osobní doklady, průkazky, mobilní telefon a klíče. Škodu okradená vyčíslila na částku 7 000 korun a krádež oznámila na mostecké policii.


 

Ve vlaku byl zloděj a okradl spícího cestujícího

Policie v Litvínově přijala oznámení o krádeži ve vlaku. Cestující muž z Litvínova jel do svého bydliště a ve vlaku na Děčín usnul. Když ho probudil průvodčí a chtěl vidět jízdenku, muž marně ve svém batohu hledal peněženku. Někdo mu ji nepozorovaně odcizil. Okradený přišel o různé doklady a průkazy a také o finanční hotovost ve výši několik tisíc korun.


 

Nezletilci ukradli jinému koloběžku, aby o ni nepřišli, natřeli ji jinou barvou

Mostečtí kriminalisté šetřili případ loupeže, který se stal koncem března v centru města Mostu na místě veřejnosti přístupném. Dva mladíci tam měli v odpoledních hodinách vyhrožovat nezletilému chlapci a chtěli po něm něco drahého. To chlapec odmítl, jeden z dvojice do něj strčil tak, že napadený upadl a upustil koloběžku, kterou měl s sebou. Dvojice si ji přivlastnila a z místa utekla. Odcizená koloběžka byla nalezena, jen měla jinou barvu. Hoši si ji prý sami přetřeli kvůli znemožnění identifikace. Případ vyšetřovatel odložil kvůli věku nezletilých osob.


 

V obchodním domě chtěl ukrást radiátor

Policisté litvínovského obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z pokusu přečinu krádeže 29letému muži z Litvínova. Ten tento týden v odpolední době přišel do obchodního domu, kde vnikl do suterénu objektu. Tam přeskočil zábradlí a poté hodlal odcizit železný radiátor v hodnotě 1 000 korun. Na osobu v místě, kde je vstup nepovolaným osobám zakázán, upozornil pracovníky obchodu náhodný svědek. Jedna žena se neznámého snažila zadržet, ten se jí však vytrhl a utekl. Nedaleko ho zadržela hlídka litvínovských strážníků. Lup zůstal na místě. Muž kradl i přesto, že byl odsouzen za krádež a byl za ni ve vězení.



Byt bývalky nechtěl opustit ani na naléhání policie, skončil v cele

Partnerské neshody řešil 27letý muž z Litvínovska. Tento týden přišel do bytu své bývalé přítelkyně. Nebyla doma, tak vyrazil vstupní dveře a poté uvnitř poškodil zařízení bytu a měl odcizit set top box. Z bytu pak odešel. Na místo se vrátil o něco později. To už byla žena doma a s ní tam byli i policisté, kteří vyšetřovali vloupání do bytu. Muž dovnitř vstoupil, aniž by ho žena pozvala dál a začal ji slovně napadat. Policisté ho vyzvali, aby zanechal svého protiprávního jednání a byt opustil. Nereagoval, naopak pokračoval v útocích. Znovu byl vyzván policisty. Protože však nepřestal a navíc začal v bytě rozhazovat věci, policisté proti němu museli použít donucovací prostředky. Muž skončil v cele. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Policie mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30. dubna 2015


 


 

vytisknout  e-mailem