Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva obvinění dealeři

TEPLICE - Jednomu hrozí pět a druhému až deset let vězení; Vykradené garáže...  

Dva obvinění dealeři
     Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 38letý muž, který v místě svého trvalého bydliště v Dubí prodával drogy. Minimálně po dobu jednoho roku prodával nejméně deseti lidem drogu známou jako pervitin, kriminalisté zadokumentovali přes dvě stě takových případů. Při domovní prohlídce u něj zajistili tři sáčky s drogou a také dózu s marihuanou, jejímž prodejem si také „přilepšoval“.
     V bytě obviněného byl při „zátahu“ zadržen i 52letý muž, který si také přivydělával prodejem drog. Početnou klientelu z řad narkomanů zásoboval téměř 4 roky pervitinem, drogu prodával i mladšímu zadrženému. Zatímco mladšímu muži hrozí maximálně pětiletý trest odnětí svobody, starší dealer může vzhledem k rozsahu a délce svého „obchodování“, strávit za mřížemi až deset let.
Dva zadržení dealeři.mp3 
 
Vykradené garáže
     Věci za téměř 35 tisíc korun odcizil zatím neznámý pachatel v Bílině. Zloděj se po násilném překonání vrat vloupal do garáže, ze které odcizil pánské jízdní kolo, sadu „litých“ disků s letními pneumatikami, elektrické ruční nářadí a další vybavení. Zřejmě při odnášení lupu poškodil lak uvnitř zaparkovaného auta, náklady na opravu oznamovatel odhadl na devět tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci a po pachateli i ukradených věcech pátrají.
     Garáž vykradl neznámý zloděj i v Duchcově, měl však méně štěstí než pachatel v Bílině, protože si odnesl pouze rybářské vybavení v hodnotě dva tisíce korun. Také tento případ policisté prověřují jako přečin krádeže, oběma pachatelům hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi.
 
Vloupání do auta
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do zaparkovaného auta. Pod rouškou tmy vnikl do vozidla, ze kterého odcizil dětskou autosedačku v hodnotě jeden tisíc korun, dalších 1500 korun bude muset majitelka vozu zaplatit opravu poškozeného interiéru. Pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
 
Přišel o mobil
     O mobilní telefon přišel návštěvník jednoho teplického klubu. Neznámý pachatel mu v nestřeženém okamžiku odcizil z odložené bundy mobil v hodnotě 12 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Moc toho neukradl
     Policisté z obvodního oddělení v Krupce prověřují případ vloupání do zahradní chatky. Neznámý zloděj se po překonání zámku vloupal dovnitř, měl ale smůlu, protože nenašel nic cenného. Přilepšil si jen o padesátikorunu, kterou uvnitř našel. Ta ho může vyjít docela draho, kvůli násilnému vniknutí do objektu policisté věc kvalifikovali jako přečin krádeže, za který hrozí lapkovi v případě dopadení až dva roky za mřížemi.
 
 
Teplice, 19. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem