Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dva opilci řádili v Nové Pace

JIČÍNSKO - Zůstaly po nich rozbité dveře  

Dva opilci se zakrvácenýma rukama se povalovali ve středu 15. února po druhé hodině ranní před vchodem do jedné z heren v Nové Pace
. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního jednadvacetiletého mladíka a jeho o šest let staršího kamaráda. Oba hernu navštívili kolem druhé hodiny ranní, u baru vypili odlivku rumu a poté odešli. Při odchodu se jim podařilo rozbít sklo u vstupních dveří. Jejich jednání zaznamenal jeden z  hostů, který jim venku vyčinil. To se nelíbilo staršímu z nich a snažil se hosta fyzicky napadnout. Zmohl se však na přetahování o rozbité dveře, o které si lehce poranil ruku.  Jeho kamarád se ho marně snažil uklidnit, a při tom se i on zranil na ruce. Nutno podotknout, že starší z mužů měl v dechu přes 2,1 promile alkoholu a mladší dokonce o promile víc.  Ten nakonec s pořezanou rukou skončil v jičínské nemocnici. Zranění jeho kamaráda bylo pouze povrchové, a tak jeho převoz na ošetření do nemocnice nebyl nutný.  
 
Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku a proti občanskému soužití. Není ovšem vyloučeno, že na základě dalšího šetření a vyčíslení škody bude případ překvalifikován na trestný čin.

nprap. Hana Klečalová
16. února 2012 v 11:25

vytisknout  e-mailem