Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dva opilí řidiči zbořili ploty

VSETÍNSKO: Za volanty seděli osmnáctiletí mladíci.  

Dvě podobné dopravní nehody řešili během uplynulých dnů policisté z dopravního inspektorátu. Řidiči ovlivněni alkoholem nezvládli řízení a narazili do plotů rodinných domků. Nehody se naštěstí obešly bez zranění.  
 
První nehoda se stala v pátek o půl páté odpoledne v Zašové, kde havaroval mladý muž, jenž usedl za volant i přesto, že nevlastní příslušné řidičské oprávnění a navíc pod vlivem alkoholu. Osmnáctiletý řidič ze Zašové jel ve vozidle Škoda Felicie ve směru od silnice I/35 k centru obce Zašové. Při míjení se s protijedoucím vozidlem nezvládl řízení a sjel vpravo mimo vozovku, kde pokračoval přes chodník, pak narazil do plotu u rodinného domku, vjel na zahradu a s vozidlem se zastavil až o ovocný strom, do kterého narazil. Osmnáctiletý řidič i jeho o rok starší spolujezdec z Krhové vyvázli bez zranění. Přivolaní policisté zjistili, že mladý řidič nejenom že požil před jízdou alkohol (1,44 promile), ale ani nevlastní řidičské oprávnění pro skupinu B. Ještě k tomu řidič nepředložil doklad o zákonném pojištění a měl propadlou technickou. Osmnáctiletý mladík je podezřelý z tr. činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do tří let. Řidič způsobil majiteli domku poškozením plotu, betonové podezdívky, poničením popelnice a ovocného stromku škodu předběžně za 20 000 korun.  
 
K druhé nehodě došlo v sobotu o tři čtvrtě na jedenáct večer v Halenkově, kde havaroval řidič, jenž byl také opilý. Osmnáctiletý řidič z Huslenek jel se Škodou Octavií po místní komunikaci v Halenkově. Opilý mladík nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a narazil do plotu rodinného domku, který poškodil a z místa odjel. Majitel domku nehodu ihned oznámil na policii. Karolinští policisté vozidlo i s osmnáctiletým řidičem a stejně starým spolujezdcem zanedlouho vypátrali asi čtyři kilometry od místa nehody. Poškozené vozidlo stálo u rodinného domku v Huslenkách. Řidič se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní 1,35 promile, a následně se podrobil v nemocnici odběru krve. I tento řidič je podezřelý z tr.činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do tří let. Na plotě vznikla škoda předběžně za 20 000 korun a na vozidle 70 000 korun.
 
 
17. února 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

DN Halenkov

DN Halenkov 

Detailní náhled

DN Halenkov

DN Halenkov 

Detailní náhled

DN Zašová

DN Zašová 

Detailní náhled

DN Zašová

DN Zašová 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem