Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dva otřesné případy z Tachovska

TACHOVSKO - Oběťmi vlastních matek byli ti nejmenší, novorozenec a kojenec. 

Dva případy násilných trestných činů proti životu a zdraví vyšetřují krajští kriminalisté. K oběma došlo poslední březnový týden na Tachovsku.

Z dosavadního šetření zatím vyplývá, že k prvnímu případu, kdy se obviněná 28letá žena měla dopustit zvlášť závažného zločinu vraždy, došlo v noci kolem třetí hodiny dne 26.3.2016 na ubytovně v obci Tachov. Obviněná měla utajovat své těhotenství a v inkriminovanou dobu porodila novorozeně ženského pohlaví. Již předem ale měla hrůzný plán. Holčičku měla za použití násilí usmrtit a následně se jí pak chtěla zbavit mimo ubytovnu. To se ji však nepodařilo, jelikož byla u ubytovny odhalena. Dítěti byla přivolána zdravotnická záchranná služba, ale na následky zranění  při převozu do nemocnice zemřelo. Žena bude na rozhodnutí o její vině a trestu čekat ve vazební věznici, kam byla o víkendu poslána soudem. Dle trestního zákoníku ji hrozí až výjimečný trest. Jedná se o druhou vraždu v Plzeňském kraji v letošním roce.

O dva dny později přijali krajští kriminalisté další hlášení o děsivém případu ze Stříbra. I ten se týkal malého dítěte a i tentokrát k němu došlo na ubytovně. Obětí je 8měsíční chlapec. V rámci šetření vyšlo najevo, že v blíže nezjištěné době od 25. do 28.března, kdy dítě plakalo, jej měla 26letá matka fyzicky napadnout a způsobit mu těžkou újmu na zdraví. Se zraněným chlapcem pak navštívila 28. března lékařskou pohotovost a dítě bylo se závažným poraněním hlavy letecky transportováno do nemocnice. Žena byla obviněna ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a na rozsudek bude čekat ve vazební věznici. Dle trestního zákoníku jí hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Jana Tomková
4.4.2016

 

 

vytisknout  e-mailem