Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dva pachatelé krádeží obviněni

KLATOVY - Od konce měsíce června kradli ve městě na různých místech. 

       Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování několika krádeží spáchaných v letošním roce v Klatovech. Od komisaře převzali usnesení o zahájení trestního stíhání dva muži ve věku třicet a sedmadvacet let z Klatov. Muži byli obviněni ze spáchání pokračujících přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci spáchaných formou spolupachatelství.

    Muži společně na konci měsíce června v zahrádkářské kolonii Pod Hůrkou vnikli na oplocený pozemek u rekreační chaty, kde starší muž vypáčil dveře u skladu a odcizili kompresor, vrtačku a sekeru.

Pomocí odcizené sekery v ulici Nábřeží Kpt. Nálepky u domu mladší muž vypáčil dvoje dveře a z místnosti odcizil dvě horská jízdní kola. Jedno jízdní kolo bylo zajištěno a vráceno majitelce.

       Třicetiletý muž odcizil 29. června v obchodním domě na ulici Domažlické tři bezdrátové reproduktory a odešel bez úhrady. Dne 30. června a 1. července společně s podezřelou ženou ve stejném obchodě odcizili každý den po dvou kusech bezdrátových reproduktorů a vzdálili se opět bez zaplacení.

V ranních hodinách dne 14. července v obchodním domě na ulici Šumavské odcizil reproduktor a sluchátka a kolem třiadvacáté hodiny byl na návštěvě u muže a odcizil mu finanční hotovost ve výši šestnáct tisíc korun a utekl. Případ byl oznámen na policii a podezřelý muž byl policisty zadržen a finanční hotovost zajištěna.

Dne 1. srpna odpoledne v obchodním domě na ulici 5. Května odcizil obuv, různé deodoranty a šampony, které naskládal do přinesené tašky, ale byl přistižen pracovníkem ostrahy, utíkal z prodejny, na parkovišti tašku odhodil a utekl.

Muž byl za majetkovou trestnou činnost již odsouzen.

Dva uvedení muži odcizené věci prodávají dalších osobám a o získané finanční prostředky se podělili. Žena, která odcizila se starším muže zboží v obchodech je podezřelá ze spáchání přestupku, který byl předán správnímu orgánu.

Odcizením věcí a poškozením zařízení vznikla škoda přesahující 42 tisíc korun.

nprap. Ladmanová Dana

29. srpna  2017

vytisknout  e-mailem