Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dva pracovní úrazy

Český Krumlov – Vyšebrodsko – Dva muži místo z práce domů putovali do nemocnice. (Hlasová schránka 974 232 116) 

V teplárně na Vyšebrodsku došlo včera ve čtvrtek 10. listopadu 2011 kolem čtvrt na dvanáct dopoledne k pádu zaměstnance z ochozu. Z nezjištěných příčin došlo k uvolnění kovového roštu z kovové konstrukce ochozu a následnému pádu roštu i s poškozeným 23letým mužem z výšky asi 7 m na plošinu střechy objektu teplárny. Muž si pádem způsobil zranění obou dolních končetin a byl převezen RLP Frymburk k ošetření do Nemocnice České Budějovice.
 
Vyšebrodští policisté včera ohledali místo pádu, zajistili fotodokumentaci a dechovou zkouškou vyloučili možnost, že by byl zraněný muž v době úrazu pod vlivem alkoholu. Policisté nyní musí prošetřit, proč k pádu muže došlo a zda ho někdo nezavinil svou nedbalostí.
 
O něco později, kolem tři čtvrtě na jednu došlo v areálu českokrumlovské firmy, při provádění pozemních prací k dalšímu pracovnímu úrazu. Na 53letého muže zezadu spadla o zeď opřená, nezajištěná železná traverza o váze 60 kg, která muži způsobila otřes mozku a úraz nohy. Byl proto okamžitě převezen na operační sál chirurgického oddělení nemocnice v Českém Krumlově s následnou hospitalizací a dosud neurčenou dobou léčení.
 
Také sem okamžitě po ohlášení vyjela hlídka, tentokráte českokrumlovských policistů. Policisté na místě provedli prvotní šetření a vyrozuměli Inspektorát bezpečnosti práce. Také tento případ bude šetřen pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@email.cz
11. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem