Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dva přestupky ze sedmi nemají dosud viníky

ROKYCANSKO - Všechny oznámení policisté kvalifikovali jako přestupky. 

První případ, kde dosud není známý viník události, se jedná o protiprávní jednání proti majetku. To dosud neznámý pachatel pomaloval fixem sloupek u kašny na veřejně přístupném místě v Rokycanech.

Druhý případ byl rovněž na úseku majetku. Pachatel využil příležitosti a odcizil mobilní telefon a hotovost. Škodu majiteli v tomto případě způsobil ve výši necelých 2 000 korun.

Urážlivé sms  zprávy prostřednictvím mobilního telefonu obdržel poškozený. Jednání autora takového nevhodného chování policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Rozdělávání ohně nezůstalo bez potrestání, osoba, která rozdělávala v lesním prostoru v Hůrkách oheň, což je zákonem zakázáno, byla policisty vyřešena v blokovém řízení.

Schválnosti se dopustil i muž, který úmyslně vyměnil cylindrickou vložku ve dveřích, aby zamezil vstupu bývalé družce, která má právo do bytu vstupovat.

Další přestupek se týkal odcizení autobaterie, kterou pachatel vzal ze zaparkovaného nezajištěného vozidla Škoda Forman.  

Přestupek proti občanskému soužití, který orgán policie oznámil příslušnému správnímu orgánu, se týkal slovního a fyzického napadení, kterého se měli dopustit dva cizinci vůči jednomu muži.


nprap. Hana Kroftová
3. července 2017

vytisknout  e-mailem