Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dva případy drobných krádeží

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nyní hrozí oběma mužů několikaleté vězení. 

Odcizil sekačky či televizor

Policisté z obvodního oddělení Aš sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže třiatřicetiletému muži z jedné menší obce na Chebsku.

Ten měl na konci září letošního roku v nočních hodinách přelézt oplocení a vniknout na zahradu poblíž Aše. Po chvíli měl násilím vstoupit do zahradní boudy a z té odcizit benzinovou motorovou pilu či prodlužovací kabel. Na místo se měl druhý den v noci vrátit, poničit oplocení a ze zahradní boudy ještě odcizit dvě benzinové sekačky. Během této noci měl ještě vniknout na zahradu v Aši. Tam měl prohledat kůlnu a odcizit z ní také benzinovou sekačku či televizor, plynovou bombu či ruční kárku.

Tímto svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 25 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil opakovaně.

Z garáže ukradl motocykl

Krádeže se měl dopustit také třiatřicetiletý muž z jedné menší obce na Sokolovsku. Ten měl v sobotu 11. září letošního roku vniknout do garáže v Kynšperku nad Ohří a z té odcizit zaparkovaný motocykl značky Yamaha. Tímto svým jednáním měl dvaatřicetiletému majiteli způsobit škodu přibližně 80 tisíc korun.

Policisté z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří sdělili třiatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Také jemu hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva
6. 10. 2021

vytisknout  e-mailem