Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dva případy nezdařených krádeží

Bruntál - v jednom případě se pokusili dostat do restaurace, v druhém byl vyrušen ostrahou a další případy  

 
Využil nepřítomnosti majitele
Pravděpodobnou příčinou, proč se pachatel zaměřil na jedno ze zaparkovaných  vozidel v areálu zimního střediska v obci Horní Václavov u Bruntálu, mohly být právě viditelně odložené osobní věci na sedadle vozidla Škoda Octavia .    
Pouhých 30 minut stačilo neznámému pachateli, aby v odpoledních hodinách dne 24.1. 2012 po rozbití okna vnikl do vozidla a odcizil zde odloženou pánskou značkou zimní bundu v hodnotě okolo 5 tisíc Kč. Navíc majiteli vznikla i škoda poškozením vozidla ve výši okolo 3 tisíc Kč.
 
Nezůstal jen u vydírání  
V těchto dnech bylo zahájeno trestní stíhání 27letého muže pro trestné činy ublížení na zdraví, vydírání a výtržnictví. Obviněný se měl dopustit skutků tím, že ve večerních hodinách dne 24.8. 2011 v Rýmařově na ulici Opavská pod pohrůžkou násilí, kterou umocnil uchopením dlažební kostky, požadoval po 25leté ženě, aby s ním popíjela alkohol a bránil jí v odchodu z místa. Mladá žena z obavy, že obviněný splní výhrůžky, ho následně dál doprovázela až na ulici Husovu. Muž ji několikrát napadl a shodil na zem, tahal za vlasy a udeřil do obličeje. Žena jednáním muže utrpěla zranění na hlavě. Na těle a na obličeji se jednalo o četné zhmožděniny a oděrky. Žena byla následně po incidentu ošetřena lékařem.    
Trestní stíhání muže je vedeno na svobodě.
 
Vloupání se nezdařilo
Pravděpodobně dva pachatelé se v nočních hodinách 24.1.2012 pokusili vniknout do místní restaurace v obci Bílčice. Až do vnitřních prostorů objektu se však nedostali, ale zůstaly po nich poškozené vstupní dřevěné dveře. Škoda poškozením byla vyčíslena ve výši okolo 500 Kč.   
 
 
 
 
Přišel o několik tisíc
V dopoledních hodinách dne 24.1.2012 se neznámý pachatel zaměřil na šatnu zaměstnanců firmy na ulici Osoblažská ve Městě Albrechticích. Zde vnikl po vyhnutí kovových dvířek do jedné ze šatních skříní. Z kapsy od bundy vytáhl peněženku, ze které si odnesl okolo 7 tisíc Kč.    
 
 
Při krádeži byl vyrušen
Krnovští policisté šetří případ krádeže ve stádiu pokusu.
Neznámý pachatel dne 24.1. 2012 v odpoledních hodinách v Krnově na ulici Nádražní vnikl do areálu uhelných skladů. Po poškození dveří se dostal do vnitřního prostoru, kde se nachází kanceláře. Zde prohledal několik zásuvek pracovních stolů, ale nestačil nic odcizit. Ve svém jednání byl vyrušen ostrahou objektu a z místa utekl. Společnosti však vznikla škoda poškozením dveří a mříže ve výši okolo 4 tisíc Kč. Na místě byl přítomný psovod se služebním psem, který vypracoval pachovou stopu a to v lokalitě ulice Revoluční a dále i v  přilehlých ulicích.      
 
 
 
Porušil podmínku
Dne 24.1.2012 bylo sděleno podezření 62letému muži z Rýmařovska pro přečin krádeže.
Dne 18.1.2012 krátce po 19:00 hodině v obchodním centru ve Vrbně pod Pradědem měl muž odcizit zboží v hodnotě okolo 60 Kč. Ve chvíli, kdy procházel pokladnou, byl vyzván pracovnicí ke kontrole. Muž po výzvě vytáhl z  kapsy od bundy uschovaný balíček kávy, který se snažil pronést pokladnou bez zaplacení.
Bylo zjištěno, že podezřelý muž byl již v posledních třech letech souzen pro trestný čin krádeže a v současné době je odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 6 měsíců a to se zkušební dobou  na 16 měsíců ( do března 2013).
 
                                                                           

                       komisař por. Ing. Ivana Křištofová

                       za 24.1.2012

vytisknout  e-mailem