Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dva případy opilých řidičů

SEMILSKO - Policisté z Obvodního oddělení v Rokytnici nad Jizerou zjistili během jednoho dne dva řidiče, ketří byli pod vlivem alkoholu. 

     V sobotu krátce před druhou hodinou ranní byl kontrolován policejní hlídkou v obci Paseky nad Jizerou 21letý řidič. Nejenže nepředložil potřebné doklady pro řízení a provoz osobního motorového vozidla, ale i výsledek dechové zkoušky na alkohol, které se podrobil, byl pozitivní. Při obou dvou měření nadýchal muž za volantem přes 1 promile alkoholu. Poté byl vyzván, k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve, kterému se také podrobil. Dále bylo zjištěno, že nevlastní řidičský průkaz. Hříšník je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě prokázání viny hrozí až jeden rok za mřížemi.
     Ještě téhož dne po dvaadvacáté hodině zastavili policisté v Horní Rokytnici 26letého řidiče, který také neměl čisté svědomí. Řídil automobil přesto, že měl vysloven Magistrátem hlavního města Prahy zákaz řízení motorových vozidel. I v tomto případě byl řidič vyzván k dechové zkoušce přístrojem Dräger, kdy výsledek v obou měřeních překročil hodnotu 1 promile. V tomto případě hrozí pachateli za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Petr Kmínek
17. 2. 2014

vytisknout  e-mailem