Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dva případy vloupání do téhož domu

Pomozte policistům dopadnout čtveřici zlodějů na pražském Žižkově. 

Policisté z místního oddělení na Žižkově vyšetřují dva případy krádeže v domě v Rokycanské ulici, kam si dvojice zlodějů přišla pro cizí majetek. Čtveřice prozatím neznámých mužů se kupodivu do samotného domu nevloupala, ale otevřela si klíčem.
1) První případ se stal  v sobotu 16. srpna okolo třetí hodiny ranní, kde dva muži z uzamčených sklepních prostor odcizili dvě jízdní kola. Policisté disponují kamerovým záznamem z domu a znají tak podobu podezřelých mužů. První z nich je ve věku mezi dvaceti až třiceti lety, vysoký mezi 175 až 185 centimetry, štíhlé postavy a světlé pleti. Má nakrátko střižené hnědé vlasy a oblečený byl do modrých džínových kalhot, tmavě modré bundy s kapucí. Na nohou měl sportovní obuv značky Adidas s výraznými bílými pruhy na bocích. Na zádech měl šedočerný batoh. Druhý mladík je ve stejném věku, vysoký mezi 165 až 175 centimetry, štíhlé postavy a světlé pleti. Na kamerových záznamech je vidět jeho počínající pleš. Oblečený byl do tmavých krátkých kalhot, červené mikiny s černým znakem ve tvaru kruhu na prsou, a s kapucí. Na nohou měl sportovní obuv šedé barvy s červenými tkaničkami a na zádech nesl černý batoh.
Odcizená kola jim ale asi nestačila, a proto se do domu po necelé půl hodině vrátili zpět pro další věci. Během několikaminutové pauzy se ovšem stihli převléct. První z nich si vzal na hlavu bílou čepici s kšiltem, hnědou mikinu s bílým znakem ve tvaru čtverce na prsou a pod ní měl bílé tričko. Druhý měl na hlavě modrý kšilt a oblékl se do tmavé bundy.
Dvojice během obou návštěv odcizila různé věci jako například rybářské potřeby včetně oblečení a bot, elektrotechniku, dalekohledy a dioptrické brýle v hodnotě téměř čtyřicet tisíc korun. Za tento skutek jim v případě vypátrání a odsouzení hrozí až dvouleté vězení.
2) Druhou krádež ve stejném domě evidují žižkovští policisté o dvanáct dní později. Kolem půl čtvrté hodiny ranní si zřejmě jiní dva muži odemkli dveře do domu, ze kterého z různých míst demontovali 4 bezpečnostní kamery a pátou pouze poškodili. Díky kamerovému záznamu víme, že první z podezřelých je ve věku mezi 20 až 30 lety, vysoký mezi 175 až 185 centimetry, štíhlé postavy. Má krátce střižené vlasy hnědé barvy s výraznějšími kouty a oblečený byl do černé bundy s bílými prvky na ramenou, modrých džínů a tmavě šedé nebo černé mikiny s bílým znakem na levé straně hrudníku, a s kapucí. Na nohou měl sportovní tmavou obuv s bílými špičkami. Druhý je ve stejném věku, vysoký mezi 170 až 180 centimetry, střední postavy. Oblečený byl do černé bundy s kapucí a na nohou měl sportovní šedou obuv. Obličej si maskoval šátkem s úzkými černobílými pruhy a na hlavě měl čepici s kšiltem, nebo pouze kšilt černé barvy. Těmto mladíkům se podařilo během deseti minut napáchat téměř pětačtyřicetitisícovou škodu. Za toto jednání jim stejně jako jejich předchůdcům hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
V současné chvíli nelze jednoznačně vyloučit, že se v obou případech nejedná o stejnou dvojici. Policisté se touto cestou obrací na veřejnost s prosbou o pomoc pátrání po totožnosti mladíků. Jakékoliv informace k hledaným, jejich totožnosti, pohybu nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné lince 158.
 
prap. Iveta Martínková 19. 9. 2014
Odkazy do noveho okna

hledaná dvojice

hledaná dvojice 

Detailní náhled

hledaná dvojice 2

hledaná dvojice 2 

Detailní náhled

hledaná dvojice 3

hledaná dvojice 3 

Detailní náhled

krádež kamer 1

krádež kamer 1 

Detailní náhled

krádež kamer 2

krádež kamer 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem