Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dva případy z Chebska

CHEB - Ani na čtvrté předvolání nepřišel k soudu.  

Vloupal se do aut v Chebu
 
Z pokračujícího přečinu krádeže si vyslechl podezření 23letý muž z Chebu. Hned ve čtyřech případech se měl vloupat do vozidel na různých místech v Chebu. Během dvou měsíců měl podezřelý z vozidel odcizit např. autorádia, kolečkové brusle, rybářské holínky či rybářské náčiní a další věci. Poškozeným tak vznikla škoda, která je vyčíslena na částku necelých 17 tis. Kč.
Svého jednání se dopustil i přesto, že byl za krádež odsouzen a potrestán Okresním soudem v Chebu. V případě odsouzení mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Ani na čtvrté předvolání nepřišel k soudu  
 
Chebští kriminalisté sdělili 24letému muži z Chebu podezření ze spáchání přečinu pohrdání soudem. Muž je od září loňského roku předvoláván k hlavnímu líčení k soudu v Chebu. Celkem byl již předvolán čtyřikrát a ani jednou se nedostavil a ani jednou nedošlo k řádné omluvě. Za nedostavení se k hlavnímu líčení byla podezřelému vždy uložena pořádková pokuta. Nejdříve 1 000 Kč, pak se však částky zvyšovali a za každé další nedostavení se k soudu bez řádné omluvy dostal podezřelý pokutu ve výši 10 000 Kč, 20 000 Kč a 25 000 Kč. Za pohrdání soudem hrozí podezřelému až dvouletý trest odnětí svobody.                                  
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
15. srpna 2013
 

vytisknout  e-mailem