Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dva případy

Jeden pachatel 

     Policistům z obvodního oddělení v Blovicích se podařilo vypátrat pachatele dvou případů. Oba dva skutky má podle všeho na svědomí 19letý mladík ze Spáleného Pořičí.  Policisté šetřením zjistili, že mladý muž odcizil z jedné firmy v Blovicích 6. července dva notebooky. Ve firmě byl zaměstnán jako noční ostraha objektu. V rámci svojí pracovní náplně měl k dispozici klíče od dveří do spojovací místnosti. V této místnosti vypadl elekrický proud, a tak tam šel mladík zkontrolovat klimatizační zařízení. Při této příležitosti si s sebou odnesl dva notebooky s taškou za téměř padesát tisíc korun.
     Uniformovaní muži zákona však zjistili, že tento skutek není jediný, co má mladík na svědomí. Dne 30. června v šatně firmy, kde pracuje, využil nepřítomnosti šedesátileté zaměstnankyně. Ta měla v šatně položenou kabelku. Z té vyndal dámskou peněženku a zmocnil se platební karty, u které měla žena poznamenaný PIN kód. Poté peněženku vrátil zpět do kabelky. Následně pak postupně ve třech případech vybral z bankomatu finanční hotovost ve výši téměř patnácti tisíc korun, které pak použil pro svoji potřebu.    
     Mladík nyní čelí obvinění z přečinu krádež a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. O jeho vině teď rozhodne soud.

nprap. Ivana Telekešová, DiS.
16. července 2012

 

vytisknout  e-mailem