Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dva recidivisté s kradeným vánočním smrkem daleko nedošli

ČESKOLIPSKO - I s lupem je zadrželi městští strážníci. 

Dva a půl metru vysokým vánočním smrkem chtěl potěšit svou rodinu 44 letý muž z České Lípy. Problém ale byl v tom, že se rozhodl za něj nezaplatit. Vypravil se proto před půlnocí k prodejnímu místu před českolipským Kauflandem a nejvyšší stromek v hodnotě 559 korun se snažil přetáhnout přes oplocení. Bylo to však nad jeho síly a on potřeboval pomoc. O tu požádal ochotného 27letého kamaráda a společně s ním se na místo činu vrátil.

Starší z dvojice tahal smrk za špičku a jeho komplic vyzdvihoval kmen postupně přes oka plotu. To ale netušili, že je přitom sleduje obsluha městského kamerového systému, která o půlnočních zlodějích informovala operační středisko městské policie. Ze záznamu bylo patrné, že lapkové nakonec vysoký smrk dokázali přes plot přehodit. Pak ho naložili do připraveného kočárku a odjeli i s lupem směrem k lávce přes Ploučnici. Tam ale jejich pouť skončila, protože je  tu čekali strážníci. odcizený vánoční smrkodcizený vánoční smrk

Na nic se před nimi nevymlouvali a ke krádeži se hned přiznali. Strážníci je potom převezli na služebnu obvodního oddělení policie , kde jsme dvojici ještě téže noci ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže formou spolupachatelství. Jde totiž o recidivisty, kteří vyšli z věznice v červenci letošního roku, kam se dostali za předchozí majetkovou trestnou činnost. Za krádež vánočního stromku  jim nově hrozí až tři roky odnětí svobody.

14. 12. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

odcizený vánoční  smrk

odcizený vánoční smrk 

Detailní náhled

prodejní místo v České Lípě

prodejní místo v České Lípě 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem