Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva řidiči nadýchali více než jedno promile

KLADENSKO – Oběma hrozí až jeden rok za mřížemi. 

Policisté z obvodního oddělení Slaný sdělili v sobotu 29. ledna dvěma mužům podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť oba řídili vozidlo pod vlivem alkoholu.

Devětatřicetiletého řidiče vozidla VW Passat zastavila hlídka v 19 hodin v ulici Jungmannova ve Slaném. Vyzvala ho k podrobení se dechové zkoušce, kdy mu přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou více než jedno promile.

V deset hodin večer pak policisté zastavili ke kontrole v Plynárenské ulici 44letého muže ve vozidle Škoda Octavia. Ten se taktéž podrobil dechové zkoušce a výsledek měl o něco vyšší než první kontrolovaný, a to přes 1,30 promile.

Policisté neustále upozorňují řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. 

Řízení po požití alkoholu je z morálního hlediska zcela nepřijatelné. Řidiči, kteří před řízením pili, ohrožují nejen sebe, ale především ostatní účastníky silničního provozu. Žádný příčetný řidič s rozumovými schopnostmi na úrovni dospělého člověka nikdy nesedá za volant po požití alkoholu.

Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
PČR Středočeského kraje
1. února 2022

vytisknout  e-mailem