Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dva řidiči opilí, další dva pod vlivem drog

JABLONECKO - Během pátku a víkendu odhalili policisté na Jablonecku několik mužů i žen za volantem, kteří před jízdou holdovali alkoholu, či drogám. 

V pátek 5. února krátce před jedenáctou hodinou v noci kontrolovali policisté řidiče osobního vozidla, který projížděl Smržovkou. Muž se podrobil testu na drogy s pozitivním výsledkem na látky Amphetamin, Metamfetamin a Cannabis. Na základě této skutečnosti následovalo lékařské vyšetření, se kterým řidič souhlasil.

Následující den v půl deváté ráno zastavila policejní hlídka v Jablonci nad Nisou řidičku osobního vozidla, která nadýchala při první i druhé zkoušce přes jedno promile alkoholu.

V neděli ve tři hodiny ráno byl kontrolován v Jablonci nad Nisou řidič „osobáku“, který se podrobil testu na drogy s pozitivním výsledkem na látku Cannabis. Uvedený sám požádal o lékařské vyšetření s odběrem krve.

O půl hodiny později odhalili policisté ve Smržovce dalšího hříšníka za volantem. Ten byl pro změnu zase pod vlivem alkoholu. Při první i druhé dechové zkoušce nadýchal přes 1,5 promile.

Ve všech uvedených případech se jedná o podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

8. 2. 2016
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem