Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dva řidiči pod vlivem alkoholu

KLATOVSKO - Při kontrole byl zjištěn řidič s 3,39 promile alkoholu, který jel bez dokladů. Na vozidle měl umístěny jiné registrační značky. 

     V sobotu 19. prosince tohoto roku v Železné Rudě na ulici 1. Máje byl policisty zastaven řidič vozidla tovární značky Ford Focus. V 7.10 hodin policisté 21letého cizince kontrolovali a podrobil se i dechové zkoušce s výsledkem měření 1,16 a opakovaně 1,20 promile alkoholu.

  Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

   U obce Malé Hydčice na Horažďovicku byl v sobotu 19. prosince kontrolován policisty řidič vozidla tovární značky Peugeot 106. Muž ve věku 33 let z obce na Nepomucku jel po silnici číslo II/169 ve směru od Horažďovic na Sušici ve 14.35 hodin. Řidič za jízdy neužil bezpečnostní pás ani při kontrole nepředložil doklady k vozidlu včetně řidičského průkazu. Policisté zjistili, že řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění. Dále bylo zjištěno, že na vozidle jsou umístěny registrační značky patřící jinému vozidlu. Řidič se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 3,39 a opakovaně 3,16 promile alkoholu.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky i z přestupků.

Policisté uvedené muže vyzvali k lékařskému vyšetření a byli převezeni do zdravotnických zařízení a souhlasili i s odběrem biologického materiálu.

 

 

nprap. Ladmanová Dana

21. 12. 2015

vytisknout  e-mailem