Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dva řidiči porušili zákony

ŠVIHOVSKO - Ve středu večer policisté zjistili dva řidiče, kteří nerespektují zákony. První měl test pozitivní a druhý porušil dva zákazy činnosti. 

     Policisté na Švihovsku ve středu 12. května tohoto roku kontrolovali v rámci dohledu nad silničním provozem řidiče a zjistili dva, kteří porušili předpisy.

U obce Kamýk ve 20.50 hodin kontrolovali ve 20.50 hodin řidiče vozidla tovární značky Peugeot 405. Čtyřiatřicetiletý muž z Klatov se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Muž lékařské vyšetření i odběr biologického materiálu odmítl. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

     Ve 23.40 hodin byl zastaven osmadvacetiletý muž z obce na Tachovsku, který řídil vozidlo tovární značky Audi A6. Policisté zjistili, že muž má podle dvou rozsudků Okresního soudu pro Plzeň-město a Okresního soudu v Rokycanech uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel uložen trest. Podle prvního trestu nesmí řídit vozidla od prosince 2011 do ledna 2017 a podle druhého od měsíce června 2012 do ledna 2018. Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

12. 5. 2016

vytisknout  e-mailem