Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dva roboti a recidivista

LIBEREC - Policistům z obvodního oddělení Liberec – centrum se podařilo dopadnout pachatele krádeže. 

Prodejna kuchyňského zboží v centru města zaujala jednoho z libereckých recidivistů natolik, že ji navštívil hned dvakrát.

V úterý 9. ledna, krátce před devatenáctou hodinou, vstoupil do obchodu s kuchyňskými potřebami 49letý muž. Zřejmě nemínil nijak ztrácet čas, a tak jakmile uviděl vhodný produkt, který by mohl uzmout a následně zpeněžit, bleskově jej sebral a z prodejny utekl. Pochopitelně bez zaplacení. Snadný zisk muži z Liberce asi učaroval natolik, že se do prodejny o týden později vrátil. Pokud by se snad někdo domníval, že se vrátil se záměrem zaplatit za odcizeného kuchyňského robota z úterý, mýlil by se.

Druhý případ se odehrál v neděli 14. ledna před patnáctou hodinou. Recidivista již znalý terénu a okolí, zavítal do obchodu opět. Tentokráte jeho pozornost zaujala mnohem hmotnější krabice, uvnitř které se skrýval kuchyňský stroj v hodnotě téměř 13 tisíc korun. Jako v předešlém případu na nic nečekal, krabice se bleskově zmocnil a samozřejmě opět bez zaplacení vyběhl z prodejny.

V obou případech se pracovníci obchodu obrátili s žádostí o pomoc na policii. V průběhu vyšetřování se policistům z obvodního oddělení na základě popisu a skvělé osobní a místní znalosti podařilo 49letého muže z Liberce ztotožnit. Za nějaký čas se tak recidivista ocitl na služebně obvodního oddělení.

Pod tíhou argumentů se k oběma krádežím doznal. Vzhledem k tomu, že již v minulosti byl rozsudkem Okresního soudu pro majetkovou trestnou činnost odsouzen, nyní mu policisté ve zkrácením přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež ve druhém odstavci, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Škoda, kterou odcizením dvou kuchyňských robotů způsobil, dosáhla téměř osmnácti tisíc korun.

 

9. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem